FETÖ, Barselona'da anlatıldı

FETÖ, Barselona'da anlatıldı

Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Kadın Komitesi toplantıları için Barselona'da bulunan 3 Türk milletvekili, FETÖ darbe girişimini ve sonrasındaki gelişmeleri İspanyol işadamları, gazeteci ve akademisyenlere anlattı

MADRİD (AA) - İspanya'nın doğusundaki Barselona kentinde düzenlenen bir toplantıya katılan 3 Türk milletvekili, burada bulunmanın fırsatını değerlendirerek İspanyollara FETÖ darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri anlattı.

Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Kadın Komitesi toplantıları için Barselona'da bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hazır Barselona'ya gelmişken FETÖ darbe girişimiyle ilgili de bir toplantı organize etti. Türkiye'nin Barselona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel'in yardımlarıyla organize edilen toplantıya İspanyol işadamları, gazeteciler ve akademisyenler katıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşananlar ve sonrasındaki gelişmeler hakkında bilgiler veren 3 milletvekili, yaptıkları sunum sırasında Anadolu Ajansı'nın hazırladığı fotoğrafları ve bilgileri de kullandı.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıya katılan davetliler, en çok darbe girişimi sonrasında Türkiye ekonomisi, sosyal düzen, Suriye'deki iç savaş ve Kürt sorunu hakkında sorular yöneltti. Türkiye'de ekonominin sağlam olduğunu vurgulayan AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun, darbe sonrası siyasi parti ayrımı yapılmaksızın Türk halkının kenetlendiğini anlatarak, zengin medeniyetlere sahip olan Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde demokratik adımlar atttığını söyledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :