FETÖ bahanesiyle telefon dolandırıcılığı davasında karar

FETÖ bahanesiyle telefon dolandırıcılığı davasında karar

Küçükçekmece'de, telefonla aradığı kişiyi FETÖ'ye yapılan operasyonda isminin geçtiğini söyleyerek dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan sanığa, 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de, telefonla aradığı kişiyi, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yapılan operasyonda isminin geçtiği bahanesiyle dolandırdığı iddiasıyla yargılanan İmam Bakır Geneş, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada müşteki M.Ç. hazır bulundu. Tutuksuz sanık İmam Bakır Geneş ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan müşteki M.Ç, arayan kişinin kendisini polis olarak tanıtıp telefonu "savcı" olarak nitelendirdiği kişiye aktardığını belirterek, bu kişilerin, terör örgütü soruşturmalarında adının geçtiğini söylediğini ifade etti.

Telefondaki kişinin kendisine altın ve ziynet eşyalarını vermesi gerektiğini söylediğini anlatan M.Ç, "Onlardan parmak izi alınacağını ve daha sonra bana verileceğini söyledi. Telefondaki kişi beni son derece sıkıştıracak şekilde ısrarla konuşuyordu. Bu sebeple inandım ve yaklaşık 130 bin lira tutarındaki ziynet eşyalarımı bir poşete koydum." dedi.

Dışarı çıkıp, bu poşeti yanına gelen kişilere verdiğini aktaran müşteki M.Ç, şikayetçi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütalaasında, sanığın müşteki tarafından kesin ve tereddütsüz bir şekilde teşhis edildiğini belirterek, sanığın atılı suçlamayı kabul etmediğine ilişkin savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik inkar mahiyetinde olduğunu ifade etti.

Sanığın bu şekilde müştekiyi dolandırmak suretiyle atılı suçu işlediğini vurgulayan savcı mütalaasında sanığın "dolandırıcılık" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de sanık İmam Bakır Geneş’e dolandırıcılık suçundan 2 yıl hapis cezası verdi.

Takdiri indirim maddelerini uygulayan mahkeme heyeti, sanığın cezasının 1 yıl 8 aya indirilmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca sanığa 2 bin lira adli para cezası verilmesini kararlaştırdı.

- İddianameden

İddianamede, Küçükçekmece'de 8 Ağustos 2016'da müşteki M.Ç'nin telefonla arayan bir kişinin kendisini polis olarak tanıttığı, "Paralel Örgüt hakkında operasyon yaptıklarını, müştekinin isminin bu örgütte geçtiğini" söylediği anlatılmıştı.

Kimlik bilgileri ile para transferinin yapıldığı söylenen müştekinin buna inanarak evdeki yaklaşık 20-25 bilezik ve set takımını bir poşete koyarak sanığa verdiği belirtilen iddianamede, sanık Geneş'in bu nedenle "dolandırıcılık" suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :