"FETÖ adeta demir yumruğa giydirilmiş kadife eldiven gibi"

"FETÖ adeta demir yumruğa giydirilmiş kadife eldiven gibi"

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk:- "FETÖ'nün terör örgütü olarak temel karakteristiğinde, insanlar ve hükümet yetkilileri ile olan diyaloğunda görünen yüzü ile gerçek yüzü birbirinden çok farklı. FETÖ adeta demir yumruğa giydirilmiş kadife eldiven gib

TİRAN (AA) - CİHAD ALİU - AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) terör örgütü olarak temel karakteristiğinde, insanlar ve hükümet yetkilileri ile olan diyaloğunda görünen yüzü ile gerçek yüzü birbirinden çok farklı. FETÖ adeta demir yumruğa giydirilmiş kadife eldiven gibi." dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 49. Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyon Toplantısı'na katılmak üzere Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan Öztürk, AA muhabirine Türkiye-Arnavutluk ilişkileri ve FETÖ ile mücadele konularını değerlendirdi.

KEİPA'nın bu tür toplantılarının üye ülkeler arasında çok ciddi yakınlaşma ve iş birliği sağladığını belirten Öztürk, ülkeler arasında diplomatik açıdan her zaman bu tür yakın diyalog kanallarının açık tutulmasının taraf ülkelerin menfaatine olduğunu dile getirdi.

Arnavutluk ile Türkiye arasında tarihten gelen çok yakın diyaloglar bulunduğunu ifade eden Öztürk, "Bu nedenle bizim ülke olarak Arnavutluk’a, Arnavutluk halkına bakışımız son derece pozitif, tarihten bu yana var olan birlikte yaşamamız var. Çok ortak bağlarımız var. Buradan da hareketle bunları çok geliştirecek adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Arnavutluk'un FETÖ terör örgütüne izin vermemesi gerekiyor"

Türkiye'nin bir bütün olarak FETÖ'ye karşı 15 Temmuz'da çok ciddi bir mücadele verdiğine dikkat çeken Öztürk, halkın cesurca silahlara ve tanklara karşı durması sayesinde darbe teşebbüsünü engellediğini vurguladı.

AK Parti Milletvekili Öztürk, "FETÖ'nün terör örgütü olarak temel karakteristiğinde, insanlar ve hükümet yetkilileri ile olan diyaloğunda görünen yüzü ile gerçek yüzü birbirinden çok farklı. FETÖ adeta demir yumruğa giydirilmiş kadife eldiven gibi. Aslında insanlara ve ülkelere zarar verecek, onları yok edebilecek, onları ortadan kaldırabilecek bir tehlikeye sahip ama adeta kadife eldivenle onu örtüyor gibi. Kendilerini son derece, sanki çok iyi diyalog kuruyorlarmış, çok insancıllarmış ve çok müşfiklermiş gibi gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün faaliyet gösterdiği ülkelerdeki üst düzey yetkililerin çocuklarını eğitmek suretiyle düşünce olarak kendilerine yaklaştırdığını söyleyen Öztürk, bu çocukların büyüyerek o ülkenin önemli mevkilerine geldiklerinde, onları kendi adamları gibi kullanarak paralel bir yönetim elde etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Öztürk, Arnavutluk'ta 20 yılı aşkın süredir FETÖ'nün ciddi çalışmaları olduğunu bildiklerini ifade ederek Arnavutluk'un bu konuda Türkiye'nin tecrübesinden de istifade ederek ciddi tedbirler almadığı takdirde gelecekte başına kötü olayların gelebileceğini belirtti.

Arnavutluk'un FETÖ terör örgütüne izin vermemesi gerektiğine işaret eden Öztürk, mümkün mertebede suça bulaşmış olanların Türkiye'ye iade edilmesi talebinde bulundu.

- "FETÖ'nün temel karakteristiği her zaman yalan söylemektir"

Arnavutluk'ta sahte pasaportla Dıraç Liman Sınır Kapısı'nı geçerek İtalya'ya gitmeye çalışırken beraberindeki eşi ve iki çocuğuyla yakalanıp gözaltına alınan Türk vatandaşı Muhammet Yasir Aydoğmuş ve ailesi hakkında ise Öztürk, Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla buna ilişkin taleplerini Arnavutluk hükümetine ileteceğini dile getirdi.

FETÖ üyesi şüphelisi bir kişinin sahte pasaportla o ülkenin iznini almadan kaçak yollarla sınırı geçmesinin tamamen örgütün sahtekarlığını ortaya koyduğunu belirten Öztürk, "Çünkü her zaman yalan söylemek, gerçek yüzünü başka şekilde göstermek ve sahtekarlık FETÖ'nün temel karakteristiğidir. İyi ve düzgün bir insanın yaşadığı ülkenin kurallarına mutlaka uyması gerekir eğer uymuyorsa, sahte bir pasaport çıkarıyorsa demek ki suç örgütü içerisinde olduklarının açık bir göstergesi gibidir." dedi.

Böyle bir eylemi gerçekleştirilen kişinin serbest bırakılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Öztürk, Arnavutluk mahkemelerinin, Arnavutluk halkının aleyhine bir işlem yapan, kurallarını çiğneyen, sahtekarca bir pasaport uydurma işlemi yapan kişiyle ilgili kararını, ülkesi ve halkı lehine vermesi gerektiğini söyledi.

- "Arnavutluk halkı Türk halkına güveniyor"

Türkiye ile Arnavutluk arasında çok derin tarihi ilişkiler olduğuna işaret eden Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile üst düzey yakın ilişkileri bulunduğunu, iki ülke ilişkilerinin özellikle son yıllarda güçlenerek geliştiğini anlattı.

Taraflar arasında hem sosyal hem de ticari ilişkilerin güçleneceğine inandığını söyleyen Öztürk, şunları kaydetti:

"Gördüğüm kadarıyla Arnavutluk halkı, Türk halkına güveniyor, Türk halkı da Arnavutluk halkına güveniyor. Halklar arasındaki o tarihi bağlar son derece önemli, iki ülke açısından ilişkileri çok daha geliştirme noktasında gerekli şartlar var. Biz de inşallah burada edindiğimiz olumlu ve pozitif gözlemleri ülkemizde ilgili yerlere anlatacağız. Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok daha ileri boyutlara geleceğine inanıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :