FETÖ 15 Temmuz'dan sonra da soru çalmış!

FETÖ 15 Temmuz'dan sonra da soru çalmış!

FETÖ’nün, darbe girişiminden sonra ÖSYM’nin “kozmik birimi” olarak tanımlanan Sır Odası’ndaki bilgisayarlara ara yüz yükleyip, uzaktan erişimle soruları ele geçirdiği belirlendi

FETÖ'nün usulsüzlük yaptığı sınavlara ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı. ÖSYM'nin "kozmik birimi" olarak tanımlanan Sır Odası'ndaki bilgisayarlara ara yüz yükleyip uzaktan erişimle soruları ele geçirdiği tespit edilen FETÖ'nün bu işlemi darbe girişiminden sonra da devam ettirdiği ortaya çıktı. Aralık 2016'da tespit edilen bu şeytani tuzağın ardından, birimde görevli kripto eleman Muhammet Emin A.'nın itiraflarında soruların nasıl çalındığını anlattığı belirtildi. İtiraf ve tespitlerin ardından sınav soruşturmasının derinleştirildiği ve darbe girişiminden sonra yapılan sınavların da mercek altına alındığı kaydedildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün soruları çalmak için ÖSYM'nin kozmik birimi olarak tanımlanan "Sır Odası"ndaki bilgisayarlara kurulan ara yüz programının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, örgüt mensupları tarafından kurulan ara yüz programıyla FETÖ'nün sınav sorularına ulaşarak örgüt elemanlarına dağıttığı tespit edilmişti. Örgütün bugüne kadar 2009-2010-2011- 2012-2013 KPSS, Adli Yargı Hakim ve Savcılık, 2014 LYS, 2005-2013 Komiser Yardımcılığı, 2009 Polis Koleji, 2014 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakimliği, askeri lise sınavları, Astsubaylık, Kurmaylık, Polis Meslek Yüksekokulu, 2011-2012- 2013 KPDS, 2011-2012-2013 ALES, 2011 ve 2012'deki Kaymakamlık sınav sorularını çaldığı tespit edildi.

 

ARA YÜZ ÜZERİNDEN ÇALMIŞLAR

 ÖSYM'nin sır odasındaki bilgisayarlara kurulan "ara yüz" programı tuzağına ilişkin yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir ayrıntıya daha ulaşıldı. Örgütün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan sınav sorularını da çaldıkları tespit edildi. Başsavcılık, FETÖ'nün ÖSYM'nin sır odasındaki bilgisayarlara "ara yüz" programı yüklediğini, 2016 Aralık ayında tespit etmişti. Derinleştirilen soruşturmada örgütün ara yüz üzerinden 2016 Aralık ayına kadar soruları çaldığı belirlendi.

 

SINAVLAR MERCEK ALTINDA

 Başsavcılık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çalınan sınavları da mercek altına aldı. Soruşturma kapsamında ÖSYM Başkanlığı Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı'nda görevli ve sistem yöneticisi yetkisine sahip olan Muhammet Emin A.'nın örgütün soruları nasıl çaldığına ilişkin itiraflarına dikkat çekildi. Şüpheli A., itiraflarında Süleyman S.'nin suç tarihlerinde ÖSYM'de bilgisayar mühendisi olarak görev yaptığını, SIR isimli cihaza yüklenen sınav sorularının birer kopyasının, kendisinin kurduğu WSUS isimli sanal sunucu içinde de kopyalanmasını sağladığını, sanal sunucu içindeki soruları alarak FETÖ mensuplarına verilmek üzere örgüt abisi Bekir Ş.'ye götürdüğünü anlattı. Soruşturma dosyasındaki tespit ve itiraflar üzerine darbe girişimi sonrası Aralık 2016 tarihine kadar ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavların incelendiği öğrenildi.