Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi

Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi

Hamas, Filistin uzlaşısının uygulanması ile bölünmenin sonlandırılması sürecini Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın başlatabileceğini belirtti- Hamas Sözcüsü Kasım:- "Uzlaşı, Abbas'ın yasama meclisini toplanmaya çağırması ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün rol

GAZZE (AA) - Hamas, Filistin uzlaşısının uygulanması ile bölünmenin sonlandırılması sürecini Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın başlatabileceğini belirtti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas, seçimleri ulusal bir zaruret ve uzlaşının gereklerinden biri olarak görüyor. Biz yönetim tarafından engellenen belediye seçimlerine katılarak, seçimler konusundaki olumlu tutumumuzu ispat ettik." dedi.

Filistin uzlaşısının uygulanması ile bölünmenin sonlandırılması sürecini başlatma işaretinin Abbas'ın elinde olduğunu ifade eden Kasım, "Uzlaşı, Abbas'ın yasama meclisini toplanmaya çağırması ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün rolünün canlandırılmasıyla başlayacak." diye konuştu.

Kasım, Hamas'ın ulusal ortaklığın gerekliliklerinin yerine getirilmesi için meclis ve devlet başkanlığı seçimlerinin yapılmasına hazır olduğunu kaydetti.

Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi çalışmalarına salı günü başlanmış ve kongrenin ilk günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas yeniden genel başkan seçilmişti. Abbas, dün yaptığı konuşmada, Hamas ile seçimler esası üzerine bir uzlaşı yapılması gerektiğini, hareketinin seçim sürecini engellemediğini ifade etmişti.

Batı Şeria ve Gazze'de yerel seçimlerin 8 Ekim'de yapılmasına karar verilmişti. Filistin Yüksek Mahkemesinin 3 Ekim'de açıkladığı "yerel seçimlerin Gazze Şeridi'nde değil, sadece Batı Şeria'da yapılması yönündeki" kararının ardından Ramallah'ta toplanan Filistin Bakanlar Kurulu, söz konusu seçimlerin "4 ay ertelenmesine ve tüm Filistin topraklarında gerçekleştirilmesine" karar vermişti.

Hamas ve Fetih hareketlerinin birlikte girdiği seçimler ise en son 2005 yılında yapılmış, seçimi Hamas kazanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :