Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi

Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi

Filistin Devlet Başkanı Abbas:- "Arap dünyasında yaşananlar 'bahar' değil, yeni bir Sykes–Picot projesidir"

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arap dünyasında yaşananları, "yeni bir Sykes–Picot projesi" olarak nitelendirdi.

Abbas, Ramallah kentinde düzenlenen Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Arap dünyasında yaşananlar 'bahar' değil, yeni bir Sykes–Picot projesidir." dedi.

Filistin'in BM'de tam üyelik hakkını elde etmesi konusunda kararlı olduklarını ifade eden Abbas, tüm uluslararası kuruluşlara üye olacaklarını belirtti.

Abbas, Yahudi yerleşim birimlerinin yasal olmadığına dikkati çekerek, "Biz bu topraklarda kalıcıyız. Buralardan vazgeçmeyeceğiz. Fetih Hareketi'nin bir sonraki kongresinin ebedi başkentimiz Kudüs'te yapılmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılımıyla düzenlenen Filistin Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi, dün Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Filistin Ulusal Marşı'nın okunmasıyla başlamıştı. Kongrede Abbas, yeniden genel başkan seçilmişti.

Sykes-Picot Anlaşması, I. Dünya Savaşı devam ederken Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanması ve paylaşılması konusunda 16 Mayıs 1916'da İngiltere ve Fransa tarafından gizlice imzalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :