Fethiye'deki ada ve koylarda çevre temizliği yapıldı

Fethiye'deki ada ve koylarda çevre temizliği yapıldı

"Uluslararası Kıyı Temizleme Günü" nedeniyle Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ada ve koylarda yapılan temizlikte 100 torba atık toplandı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ada ve koylarda "Uluslararası Kıyı Temizleme Günü" nedeniyle çevre temizliği yapıldı.

DenizTemiz Derneği (TURMEPA) ve Fethiye Deniz Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen çevre temizliği kapsamında, Fethiye'deki Kızılada, Boncuklu ve Aksazlar koylarında temizlik çalışması yapıldı.

Teknelerle adaya ve koylara ulaşan 50 gönüllü, yaklaşık 4 saatte 100 torba çöp topladı.

TURMEPA'da görevli su ürünleri mühendisi Songül Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin 1986 yılında Amerika'da başlayan uluslararası bir hareket olduğunu belirtti.

Yapılan temizlik çalışmasıyla bir mesaj vermek istediklerini ifade eden Turan, "50 gönüllümüz ile kıyılarımızı temizledik. 100 torba çöp topladık. Maalesef kıyılarımızda uzun zamandır biriken atıklar var. Bunların arasında en fazla plastik ürünler bulunuyor. Plastik poşetler, çatal, kaşık, pipet ve pet şişeler. Maalesef denizlerimiz plastiklerle dolu. Plastik kullanımını azaltırsak daha duyarlı davranmış oluruz." dedi.

Gönüllülerin topladığı atıklardan dönüştürülebilir olanları, Fethiye Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisine gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :