Ferit Hepokur, Tecrübelerini Paylaştı

Ferit Hepokur, Tecrübelerini Paylaştı

Konya Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen programda tecrübelerini paylaşan Konya basınının duayen ismi Ferit Hepokur, gazeteciliğin zorlu bir meslek olduğunu belirterek; gazeteciliği hiçbir zaman ödül almak için yapmadığını ifade etti

Konya’nın duayen gazetecisi Ferit Hepokur, Konya Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşımları Programı’nda tecrübelerini paylaştı. Mesleğe nasıl başladığını ve başına gelen ilginç anları anlatan Hepokur, gazeteciliğin meşakkatli bir meslek olduğunu söyledi. Gazeteciliğin zorlu bir meslek olduğunu aktaran Hepokur, “Olmazsa olmazı, tercih edileceksin. O bizim haberleri yayınlamıyor dedirtmeyeceksin. Gazeteci, işini sevecek, gittiği programdan ikinci bir haber yapacak. Çok mu önemli?  Evet çok önemli. Biz olmasak bazı şeyler ortada kalır. Fırtına olmayacaksın, kasırga olacaksın. Sürekli haber arayacaksın, haber bulacaksın, halkı bilgilendireceksin. Sürekli fotoğraf makinem yanımda, silahsız gezmem. Haberi üreten, bilgiyi veren gazetecinin tanımı bu. Gideceksin, çekeceksin, geleceksin, yayınlayacaksın. Haber yazmak önemli değil haberin kaynağını bulmak önemli. Haber yazmayı kim olsa yapar, ama haberin kaynağını bulmak zor. Onun için bu işi hiçbir zaman ödül almak için yapmadım” diye konuştu. 

FERİT HEPOKUR, BASININ EMEKTAR YÜZÜDÜR

Konya Reklamcılar Derneğinin her programını takip ettiğini ve derneğin fahri üyesi olduğunu söyleyen Hepokur, “Anlamlı bir günde böyle bir programa davet edildiğim ve siz dostlarımın arasında olduğum için çok mutluyum. Konya Reklamcılar Derneğine teşekkür ederim” dedi.

Konya Reklamcılar Derneği başkanı Osman Yavuz da konuşmasında “Ferit Hepokur, Konya için önemli bir değerdir, basının emektar yüzüdür. Biliyoruz ki bugün anlattıklarından çok çok daha fazla anısı var. Özellikle gazeteci olmak isteyen değerli öğrenci kardeşlerime ve genç gazeteci arkadaşlarıma sesleniyorum bu işin eğitiminin yanı sıra Ferit Hepokur gibi duayen isimlerden neler yaşadıklarını da öğrenin. Ben bu vesile ile tekrar tüm gazeteci arkadaşlarımızın tüm basın emekçilerinin Çalışan gazeteciler gününü kutluyorum” dedi. Konya Reklamcılar Derneğinin önümüzdeki haftalarda Eğitim ve Tecrübe paylaşımı programlarına değerli isimlerle devam edeceğini söyleyen Yavuz, Ferit Hepokur’a programa katılımı için teşekkür ederek günün anısına plâket verdi.

ferit-hepokur-(1).jpg

Servet R. Çolak-Memleket