Fenerbahçe'nin galibiyet serisini Gençlerbirliği bitirdi

Fenerbahçe'nin galibiyet serisini Gençlerbirliği bitirdi

- Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilen ve kupaya kötü bir başlangıç yapan sarı-lacivertlilerin, 7 maçlık galibiyet serisi sona erdi- Başkent temsilcisi, Fenerbahçe'yi yaklaşık 13 yıl sonra deplasmanda yendi- Sarı-laciver


İSTANBUL (AA) - Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk haftasında Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilen Fenerbahçe'nin 7 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın henüz 10. dakikasında Fenerbahçe, kaptan İsmail Köybaşı'nın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Maçın kalan bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kalan sarı-lacivertliler, 24. dakikada genç oyuncusu Yiğithan Güveli'nin kafa golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda 56. dakikada Tokelo Anthony Rantie'nin golüyle beraberliği bulan Gençlerbirliği, 77. dakikada ise bu ismin asisti sonucunda İrfan Can Kahveci'nin golüyle rakibini 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla grup maçlarına yenilgiyle başlayan Fenerbahçe'nin 7 maçlık galibiyet serisi de sona erdi. Spor Toto Süper Lig'de 5, UEFA Avrupa Ligi'nde ise oynadığı son 2 maçı kazanan Fenerbahçe, 25 Ekim'den sonra ilk kez kaybetti. Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nden önce son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United'a deplasmanda 4-1 yenilmişti.


- Gençlerbirliği yaklaşık 13 yıl sonra Kadıköy'de kazandı


Gençlerbirliği, Fenerbahçe'yi yaklaşık 13 yıl sonra deplasmanda mağlup etti.

Kırmızı siyahlılar, rakibini son olarak 17 Mart 2004'te yine bir Türkiye Kupası maçında yenmişti. Gençlerbirliği, daha sonra Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 13'ü lig, 2'si kupa olmak üzere 15 maçı da kaybetmişti.

Bu sonuçla Gençlerbirliği, tam 4 bin 642 gün sonra Kadıköy'de galip geldi.


- Fenerbahçe'nin kasım ayı serisi bitti


Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetle 5 yıl sonra kasım ayında maç kaybetti.

Son olarak 2011 yılının kasım ayında (4 Kasım) Sivasspor'a yenilen sarı-lacivertliler, daha sonra bu ayda oynadığı 25 maçta 20 galibiyet, 5 beraberlik alarak hiç yenilmemişti.

Gençlerbirliği, Fenerbahçe'yi kasım ayının son gününde yenerek rakibinin bu serisini de bitirdi.


- Yiğithan ilk profesyonel maçında golünü attı


Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki genç futbolcusu Yiğithan Güveli ilk profesyonel maçında golle tanıştı.

Gençlerbirliği karşısında kariyerinin en önemli gününü yaşayan genç savunma oyuncusu, 24. dakikada takımını öne geçirdi.

Henüz 2.5 ay önce profesyonel lisansı çıkan Yiğithan, savunmada başarılı bir performans ortaya koydu. Yiğithan, bu sezon 21 yaş altı takımıyla ise biri Galatasaray'a olmak üzere 2 gol kaydetti.

Öte yandan maçın 87. dakikasında Yiğithan'ın yerine oyuna dahil olan 19 yaşındaki Abdurrahman Canlı da ilk profesyonel maçını oynadı.


- İsmail Köybaşı derbide yok


Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İsmail Köybaşı maçın 10. dakikasında kırmızı kart gördü ve Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu eski takımı Beşiktaş'a karşı forma giyme şansını yitirdi.

Karşılaşmanın 10. dakikasında savunma arkasına atılan topa Gençlerbirliği'nden Serdar Gürler hareketlendi. İsmail, gole giden Serdar'ı düşürünce hakem Halil Umut Meler tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

İsmail Köybaşı, kırmızı kart cezası nedeniyle eski takımı Beşiktaş'a karşı kadroda yer alamayacak.

Öte yandan hakemin kararına oldukça sinirlenen teknik direktör Dick Advocaat dördüncü hakem Mustafa Öğretmenoğlu'na itirazda bulundu.

Fenerbahçe'de, İsmail'in erken gördüğü kırmızı kart sonrası sol beke genç oyuncu Caner Koca geçti. Sahaya kaptan olarak çıkan İsmail'in yerine ise geri kalan bölümde kaptanlık bandını Miroslav Stoch taktı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :