Fenerbahçe'den, İsmet Uluğ adına boks gecesi

Fenerbahçe'den, İsmet Uluğ adına boks gecesi

- Maltepe'deki Yalçın Kızılay Spor Salonu'nda yarın düzenlenecek gecede, sarı-lacivertli boksörler Almanya'nın TG Worms Kulübünün sporcularıyla karşılaşacak


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü, 1962-1966 yıllarında sarı-lacivertli kulübün başkanlığını yapan İsmet Uluğ anısına yarın boks gecesi düzenleyecek.

Maltepe'deki Yalçın Kızılay Spor Salonu'nda saat 19.30'da başlayacak etkinlikte, sarı-lacivertli boksörler, Almanya'nın TG Worms Kulübünün sporcularıyla karşılaşacak. 56, 60, 64, 69, 75, 81 ve 91 kilo olmak üzere 7 sıklette boksörlerin mücadele edeceği etkinlikte 8 maç yapılacak.

Organizasyonla ilgili Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına Fenerbahçe Kulübü Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Fikret Çetinkaya, Fenerbahçe Kulübü Boks Şubesi Sorumlusu Mert Öztemel, Fenerbahçe Boks Takımı'nın antrenörlerinden Atagün Yalçınkaya, TG Worms Kulübü Başkanı Yılmaz İlkay Arın ve antrenörü Ömer Patır katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Mert Öztemel, "Boks şubesi sporcularımızın uluslararası tecrübelerinin artması adına, Almanya'nın TG Worms takımıyla dostluk müsabakası organize ettik. Bunu yaparken, bir büyüğümüzün adına yapmayı düşündük. Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı, eski boksör ve eski futbolcu olan 'Yavuz İsmet' lakaplı İsmet Uluğ abimizin anısına bu organizasyonu düzenleyeceğiz. Bundan sonraki yıllarda da bunu tekrarlamak ve turnuvaya dönüştürmek istiyoruz. Güzel bir gece olacak." diye konuştu.

Fikret Çetinkaya ise boks şubesinin Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda 6 boksörle temsil ettiğini belirterek, "Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'ın gösterdiği hedef doğrultusunda, koordinatörlüğünü yaptığım 6 branşta hedefimizi belirlemiş durumdayız. 2020 ve 2024 Olimpiyatlarına sporcu yetiştirecek çalışmaları başlattık. Fenerbahçe Kulübü, olimpik sporcu yetiştirmek için ciddi fedakarlıklar yapıyor." ifadelerini kullandı.

Yılmaz İlkay Arın da böyle organizasyonları sıklaştırmak istediklerini vurgulayarak, "Fenerbahçe'yi önümüzdeki günlerde Almanya'da ağırlamak istiyoruz. Herkesi yarın akşam düzenlenecek organizasyona davet ediyoruz. Güzel maçlar olacak." şeklinde görüş belirtti.

Organizasyonda sıkletlere göre yapılacak maçlar şöyle:

56 kilo: Murat Şakacı - Sharafa Raman

60 kilo: Tarık Sözer - Adem Kartal

64 kilo: Adem Furkan Avcı - Hakan Tosun

69 kilo: Yakup Şener - Magomed Schachidov

69 kilo: Tolga Doğan - Olcay Şimşek

75 kilo: Evren Tibukoğlu - İbrahim Diallo

81 kilo: Gençkan Yağmur - Mehmet Ergün

91 kilo: Baki Yalçın - Marek Vanecek



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :