Fenerbahçe, TFF Süper Kupa maçı hazırlıklarına başladı

Fenerbahçe, TFF Süper Kupa maçı hazırlıklarına başladı

Diego Ribas, antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Futbol Takımı, ezeli rakibi Galatasaray ile yapacağı TFF Süper Kupa maçının hazırlıklarına bir günlük iznin ardından başladı.

Teknik direktör İsmail Kartal'ın yönetiminde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların, ısınma bölümünün ardından minyatür kale maç ile dayanıklılık koşuları yaptıkları kaydedildi.

Sarı-lacivertli ekipte, bir süredir tedavi ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Diego Ribas, antrenmanda yer aldı. Brezilyalı yıldızın, antrenmanın tamamında takımla çalıştığı duyuruldu. Ayrıca, tadavisi devam eden Egemen Korkmaz'ın ise özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

 

- Sağlık raporu

 

Fenerbahçe Kulübü Doktoru Burak Kunduracıoğlu, sarı-lacivertli oyuncular Diego Ribas, Michal Kadlec, Egemen Korkmaz ve Gökhan Gönül'ün sağlık durumlarıyla ilgili FBTV'ye açıklamalarda bulundu.

Takımla çalışmalara başlayan Diego Ribas'ın durumunun iyi olduğunu kaydeden Kunduracıoğlu, "Saha çalışmalarında da bir sıkıntı yok. Roma'da olduğumuz dönemde hocamızın direktifleri doğrultusunda kondisyoner hocamız Fatih Yıldız ile 4 ekstra antrenman daha yaptı. Bugün de takımla birlikte çalışmalara başladı. Şu ana kadar çalışmalarda herhangi bir sıkıntısı olmadı" ifadelerini kullandı.

Aşil tendonunda sertleşmeler olduğunu aktardığı Michal Kadlec'in tedavisini yaptıklarını ve oyuncunun durumunun iyi olduğunu anlatan Kunduracıoğlu, Egemen Korkmaz hakkında "Egemen'in operasyondan sonra 6 haftalık dinlenme süreci var. Bu süreçten sonra operasyonu yapan ekiple tekrar görüşüp, saha egzersizlerine başlayıp başlayamayacağımızı soracağız. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor ve özel programına devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kunduracıoğlu, Gökhan Gönül'ün sağlık durumu konusunda da "El bileğine alçı tedavisi yaptık. 'Fissür' dediğimiz çatlak tarzında bir kırığı var. Elinde alçıyla antrenmanlara devam ediyor. Maça çıkarken alçıyla oynayamayacağı için özel bandajlar yapıyoruz. Bandaj hem bir miktar daha koruyuculuğunu arttırıyor. Ekstra bir durum olmadığı takdirde Galatasaray maçında da aynı şekilde bandajla oynayacaktır" görüşlerini paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı