Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:

"Net bir oyun fikrim, görüşüm var. Savunmada çok agresif bir takım oluşturacağız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, özellikle savunmada etkili bir takım oluşturmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın sabah antrenmanı öncesi tesislerde oyuncularla bir toplantı yapan Vitor Pereira'nın, futbolcularına yönelik sözleri medya mensuplarıyla da paylaşıldı.

Portekizli teknik adamın, özellikle takım savunmasına yönelik planlarını aktararak, şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"Net bir oyun fikrim, görüşüm var. Savunmada çok agresif bir takım oluşturacağız. Toplu savunma, bütün takımın aynı anda yüksek şiddetli presle savunma yapması bizim vazgeçilmezimiz. Topu kapıncaya kadar büyük bir şiddetle baskımızı sürdüreceğiz. Topu kaptırdığımız zaman, çok hızlı reaksiyon göstereceğiz. Topun olduğu yere baskı yapacağız. Topu kaptığımız andan itibaren çok hızlı ve kalabalık olarak hücuma çıkacağız. Saliselik zaman kayıplarını bile kabul etmeyeceğiz."

 

- "Çok az bir zamanımız kaldı"

 

Vitor Pereira'nın, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde yapacakları maçlara az bir zaman kaldığı uyarısında bulunduğu ve izinli olan milli futbolcuların da takıma dahil olmasını beklediğini söylediği dile getirildi.

İzinli futbolcuların dönmesiyle hem oyun karakterini hem de taktik anlayışlarını daha iyi ortaya koyabilecek çalışmalara geçebileceklerini vurgulayan Pereira'nın, şöyle konuştuğu kaydedildi:

"Çok az bir zamanınız kaldı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde güçlü bir rakiple oynayacağımızı biliyoruz. Hazırlık maçlarımızda takımın durumu görme şansımız olacak. Takıma maç ritmi kazandırmak için mümkün olduğu kadar çok karşılaşma oynayacağız. İlk maçlarda yüksek kalite beklemek yanlış olur ama oyun felsefemizin oturması için futbolculara her geçen gün farklı görevler yükleyerek, onları hazırlayacağız. Bizim 28 Temmuz'de oynayacağımız UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına tam anlamıyla hazır olmamız gerekiyor."

Öte yandan, şu anda genç isimlerin ağırlıkta olduğu bir kadroyla çalışmalara devam ettiklerine değinen Portekizli çalıştırıcının, "A takıma taşıyacağımız isimleri bulmaya çalışıyoruz. Oyun anlayışımızı onlara da ezberletmeye gayret gösteriyoruz. Ben çalışmayı çok seven, hayatının büyük bir bölümünü çalışarak geçiren bir adamım. Ekibimle en iyi Fenerbahçe’yi ortaya koymak için çaba içindeyiz" değerlendirmesinde bulunduğu aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı