Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat:

- "İlk maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrıldık ama hala çok ciddiye almamız gereken bir tur söz konusu"- "Başkanımızla görüşmeyi gerçekleştirdik. Hala 1-2 oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum"- Sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal:"Rehavete kapılırsak y


ZÜRİH (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanşında İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla yarın yapacakları karşılaşmada, ilk maçın skorunu düşünmeyerek, ciddiyeti elden bırakmayacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın yapılacağı Letzigrund Stadı'nda düzenlenen ve sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal'ın da katıldığı basın toplantısında açıklamada bulunan Advocaat, "İlk maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrıldık ama hala çok ciddiye almamız gereken bir tur söz konusu. Bu tarz turnuvalarda bir anlık ciddiyeti kaybetmenin nelere mal olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ciddiyetimizi kaybetmemeliyiz." diye konuştu.

Grasshoppers ile yaptıkları ve 3-0 kazandıkları maçtaki futbollarından memnun olmadığını vurgulayan Hollandalı teknik adam, "İlk maçın ardından oynadığımız futboldan çok da mutlu değilim. Belki biraz tuhaf olacak ama ligde oynadığımız maçta çok daha iyi, coşkulu ve bana mutluluk verebilecek bir takım vardı. Bu nedenle her maç üstüne katıp, oyunumuzu geliştirerek yolumuza devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.


- "Hala 1-2 oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum"


Advocaat, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım ile transfer konusunda görüştüklerini ve çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Daha dengeli bir kadro için transfere ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan 68 yaşındaki teknik adam, "Başkanımızla görüşmeyi gerçekleştirdik. Hala 1-2 oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Buna daha dengeli bir kadromuz olabilmesi için ihtiyacımız var. Bu konuda gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Umarım önümüzdeki günlerde bu konuda aşama kaydedeceğiz." açıklamasında bulundu.

Başkan Yıldırım'ın da kendisine katıldığını dile getiren Dick Advocaat, şöyle devam etti:

"Başkanla gerçekten iyi bir görüşme gerçekleştirdik. Takımımızla, maçlar ve nasıl bir çalışma şekli izleyeceğimizi konuştuk. O da bu konuda çok heyecanlıydı. Hatta fanatik, coşkulu ve tutkulu bir şekilde konuya yaklaştı. Ne oynatmak istiyorum, nasıl bir oyun tarzı sevdiğimi ve kadromuzla ilgili konuştuk. Bir iki oyuncu daha kadromuza eklemek istediğimizi söyledik. Çünkü elimizde daha fazla imkan olmasını istiyoruz. O da bu görüşe katıldı ve bakışı çok pozitifti."

Advocaat, Hollanda'nın Twente takımında forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Hakim Ziyech ile ilgili soru üzerine, "Tüm iyi oyuncularla ilgileniyoruz." demekle yetindi.


- Mehmet Topal'ın görüşleri


Fenerbahçe'nin deneyimli orta saha oyuncusu Mehmet Topal ise ilk maçta aldıkları 3-0'lık skoru düşünerek rehavete kapılmayacaklarını söyledi.

Rövanşı da kazanarak gruplara kalmak istediklerini kaydeden Mehmet, "İlk maçın verdiği 3-0'lık avantaj var. Bu avantajın farkındayız ama yarın kesinlikle rehavete kapılmayacağız. Kendi seyircisi önünde oynayacak bir takımla karşılaşacağız. Rehavete kapılırsak yarın sahadan canımız yanmış bir şekilde ayrılabiliriz. Bunun farkındayız. Yarın sahada en iyi futbolumuzu oynayıp, galip gelerek gruplara kalmak istiyoruz." diye konuştu.

Mehmet, yeni teknik direktör Advocaat'ın herkese farklı sorumluluk yüklediğini vurgulayarak, "Hocamızın oyun anlayışı ve oynatmak istediği futbol daha farklı. Hocaların sistemine uymak zorundayız. Hocamız, sahada herkese bazı sorumluluklar veriyor. Futbolculardan istediği özel şeyler oluyor. Ben de takıma faydalı olmak için elimden geleni yapıyorum. Umarım isteklerini daha üst seviyede karşılarım." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı üzgün olduğunu aktaran Mehmet Topal, "Benim için çok üzücü bir pozisyondu. Allah korusun Cengiz'in büyük bir sakatlığına sebep olabilirdim. Topa kayarak müdahale ettim ama yerde kalan ayağım çimlere takıldı. Topa da dokundum ama Cengiz de topa müdahale etmek isterken darbe kaval kemiğine geldi. Hemen ayağımı geri çektim. Benim için talihsiz bir andı." şeklinde görüşlerini aktardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :