Fenerbahçe taraftarı, Türk Telekom Stadı'na geldi

Fenerbahçe taraftarı, Türk Telekom Stadı'na geldi

- Camı kırılan bir otobüsteki taraftarlar, gözaltına alındı


İSTANBUL (AA) - Süper Lig'in 9. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisini takip edecek sarı-lacivertli taraftarlar, Türk Telekom Stadı'na geldi.

Derbiyi izlemek isteyen Fenerbahçe taraftarları, ilk olarak Ülker Stadı önünde toplanırken, burada üst aramaları ve Passolig kartlarının kontrolünün ardından 40 otobüsle yola çıkarıldı.

Polis kontrolünde Türk Telekom Stadı'na ulaşan 2 bini aşkın taraftar, yoğun güvenlik önlemleri altında tribünde kendileri için ayrılan bölüme alındı.


- Camı kırılan otobüsteki taraftarlar gözaltına alındı


Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Fenerbahçe taraftarlarını taşıyan otobüslerden birinin camı kırılırken, bu araç içindeki kişiler stada sokulmayarak, gözaltına alındı.

Camı kırılan otobüs, Türk Telekom Stadı önünde güvenlik güçlerince çembere alınırken, içinde bulunan taraftarların inişine izin verilmedi.

İlk anda bazı taraftarlar güvenlik güçlerini aşıp, diğer taraftarların arasına karıştı. Otobüs, içinde bulunan yaklaşık 30 kişiyle birlikte statta emniyet güçlerinin yer aldığı alana götürüldü. Bu taraftarlara gözaltı işlemi yapıldığı ve derbi maçı izlemelerine izin verilmeyeceği aktarıldı.

Maç öncesi yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, taraftarlar için organize edilen otobüslerde oluşabilecek herhangi bir maddi hasar durumunda, emniyet birimlerinin sorumluları derhal tespit ederek, haklarında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca işlem yapacağı, hasarları yapanların tespit edilememesi halinde, otobüse binen tüm taraftarlara yasal işlem uygulanacağı açıklanmıştı.

Öte yandan, stada gelmelerine karşın bu müsabaka için biletlerinin olmadığı tespit edilen taraftarlar da yine içeri alınmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :