Fenerbahçe son saniyede güldü

Fenerbahçe son saniyede güldü

Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'u Nani'nin 90+6. dakikada attığı golle 2-1 yendi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'u Luis Nani'nin 90+6. dakikada attığı frikik golüyle 2-1 yendi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde taraftarın yoğun desteğine rağmen maça istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe, ilk yarının son 5 dakikasında rakibine baskı kurdu. Luis Nani'nin 42. dakikadaki golüyle soyunma odasına 1-0 önde giden sarı-lacivertliler, rakibine de önemli bir pozisyon vermedi.

İkinci yarıda da rakip yarı sahada etkili olan Fenerbahçe, Çek savunmacısı Michal Kadlec'in hatasında, 70. dakikada Guilherme'nin kaydettiği gole engel olamadı ve skora 1-1'lik eşitlik geldi. Mücadelenin uzatma dakikalarında ise sahneye Nani çıktı. Portekizli futbolcu, 90+6. dakikada kazanılan frikik golünü şık bir şekilde ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Hakem Bülent Yıldırım, golün ardından santranın yapılmasına izin vermedi ve Fenerbahçe zor da olsa galip gelmesini bildi.

 

- Liderliğe yükseldi

 

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 3. haftayı lider tamamladı.

Luis Nani'nin son saniyede attığı golle Antalyaspor'u 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, puanını 7'ye yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

 

- Nani golle tanıştı ve takımını galibiyete taşıdı

 

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Portekizli futbolcu Nani, sarı-lacivertli formayla resmi maçlardaki ilk gollerini kaydederken, takımına 3 puanı kazandıran isim oldu.

Karşılaşmanın 42. dakikasında Robin van Persie'nin ortasına ceza sahasında şık bir kafa vuruşu yapan Nani, topu filelere gönderdi. Nani, bu golle Fenerbahçe kariyerindeki 7. maçında ilk golüne imza attı.

Maçın 90+6. dakikasında da frikiği gole çeviren Portekizli yıldız, sarı-lacivertli forma altında gol sayısını 2'ye çıkardı.

Nani'nin kaydettiği ilk golde sarı-lacivertlilerin iki yıldız futbolcusunun imzası vardı. Hollandalı yıldız futbolcu Van Persie, gol öncesi şık hareketlerle pozisyonu başlattı. Daha sonra soldan ceza sahasına giren Hollandalı futbolcu, güzel bir asist yaparak Nani'nin topu kafayla ağlara göndermesine yardımcı oldu.

Öte yandan Nani'nin galibiyet golünden sonra sarı-lacivertli futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Golden sonra sarı-lacivertlililerin bütün yedek kulübesi sahaya girerek sevinç gösterilerinde bulundu. Nani de maçtan sonra uzun süre sahada kalarak taraftarlarla mutluluğunu paylaştı.

 

- Antalyasporlular maçtan sonra itiraz etti

 

Antalyaspor teknik heyeti ve futbolcular, Nani'nin attığı frikik golünden önce faul olmadığı gerekçesiyle hakem Bülent Yıldırım'a itiraz etti.

Nani'nin golünden sonra maçı bitiren Yıldırım'ın çevresini saran teknik heyet ve futbolcular, hakeme tepkilerini dile getirdi.

 

- Sakatlıklar sebebiyle oyun çok durdu

 

Karşılaşmada oyun, sakatlıklar sebebiyle sık sık durdu.

Özellikle Antalyasporlu futbolcular çok fazla sakatlık yaşarken, hakem Bülent Yıldırım bu yüzden maçı sıklıkla durdurmak zorunda kaldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar da bu duruma ıslıklarla tepki gösterdi. Maçın 34. dakikasında Antalyaspor'da Emre Akbaba sakatlanırken hakem Yıldırım, Fenerbahçe atağı sırasında maçı durdurunca sarı-lacivertli futbolcuların da tepkisiyle karşılaştı.

Yıldırım ilk yarıya 4, ikinci yarıya ise 5 duraklama dakikası ekledi.

 

- Abdoulaye Ba sakatlandı

 

Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Abdoulaye Ba sakatlandı.

Maçın ilk yarısında kasığından sakatlanan Ba, devrenin sonunda kenar yönetimden değiştirilmesini istedi. Ba ikinci yarıya çıkmazken, ikinci yarının başında Michal Kadlec oyuna dahil oldu.

Kadlec ise bu sezon ilk kez bir resmi maçta forma giydi. Çek savunmacı Antalyaspor'un 70. dakikada Guilherme'nin attığı golde hata yaptı. Kadlec'in dengesini kaybedip topu sektirmesiyle meşin yuvarlağı önünde bulan Guilherme, takımının golünü kaydetti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, diğer değişiklik haklarını ise 63. dakikada Jose Fernandao'nun yerine Volkan Şen'i, 76. dakikada ise Josef de Souza'nın yerine Alper Potuk'u alarak yaptı.

Öte yandan Antalyasporlu Emre Akbaba da ilk yarıda sedye ile oyunu terk ederken maça devam edemedi ve yerini 39. dakikada Guilherme'ye bıraktı.

 

- Sow, maçı Demba Ba'yla izledi

 

Maçtan önce düzenlenen törenle taraftarlara veden Moussa Sow, karşılaşmayı Beşiktaş'ın eski futbolcusu Demba Ba ile izledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin El-Ehli takımıyla anlaşan ve taraftara veda eden Senegalli futbolcuyu, vatandaşı Ba yalnız bırakmadı. Sow ile Ba, karşılaşmayı yönetime ait locada takip etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı