Fenerbahçe şampiyonluk yarışından kopmadı

Fenerbahçe şampiyonluk yarışından kopmadı

- Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Gaziantepspor'u 3-0 yenen sarı-lacivertliler, zirve takibini sürdürdü- Kulüp takımlarındaki kariyerinin 500. maçını oynayan Van Persie, iki gol ve bir asistlik performansıyla galibiyette başrolü oynadı- Ligdeki son


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 3-0 yenerek şampiyonluk iddiasını son 3 haftaya taşıdı.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, 27. dakikada Simon Kjaer'in kafa golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Tempolu oynadığı ve çok fazla pozisyona girdiği ikinci yarıda sarı-lacivertliler farka gitti. İkinci yarının başında 48. dakikada Robin van Persie'yle ikinci golü bulan sarı-lacivertliler, aynı futbolcunun 81. dakikadaki golüyle skoru belirledi.

Fenerbahe, bu galibiyetle puanını 70'e yükseltti ve zirve takibini sürdürdü. Ligde son 3 haftaya girilirken sarı-lacivertliler 73 puanlı lider Beşiktaş'ın 3 puan gerisinde 2. sırada yer aldı.


- 500. maçında Van Persie'den etkili performans


Kulüp kariyerinin 500. maçına çıkan Van Persie, etkili bir performans ortaya koydu.

Sarı-lacivertli formayla kariyerinde 5. kez "dalya" diyen yıldız futbolcu, Gaziantepspor karşısında iki gol atıp, bir asist yaparak takımın gollerine doğrudan etki yaptı.

Maçın 27. dakikasında Kjaer'e çok güzel bir asist yapan Van Persie, 48. dakikada tekrar sahneye çıktı. Kaleci Karcemarskas'a şık bir çalım atarak topu filelere gönderen Van Persie, 81. dakikada bir gol daha atarak performansıyla dikkati çekti.

Kariyerindeki 500. maçını geride bırakan Van Persie, toplam gol sayısını 230'a, asistini de 89'a çıkarttı.

Van Persie, üst üste 3 hafta gol atmayı da başarırken, ligdeki gol sayısını 14'e yükseltti. Hollandalı futbolcu, attığı iki golle Fernandao'yu geçerek takımın ligdeki en skoer ismi olmayı da başardı.


- Kjaer'den 2. gol


Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, Süper Lig'de 2. golüne imza attı.

Sezon başında Fransa'nın Lille takımından transfer edilen ve sarı-lacivertlilerin değişmez isimlerinden biri olan tecrübeli stoper, ligin 17. haftasında Medicana Sivasspor'dan sonra Gaziantepspor filelerini havalandırdı.

Öte yandan Fenerbahçe'nin iki stoperinin Gaziantepspor karşısında şutları direkten döndü. Sarı-lacivertlilerde, 37. dakikada Kjaer, 65. dakikada ise Bruno Alves frikik vuruşlarında direği geçemedi.


- Taraftarların Diego anlaşmazlığı


Fenerbahçeli bir grup taraftar 83. dakikada oyuna giren Diego Ribas'ı ıslıklarken, tribünlerin büyük bölümü Brezilyalı futbolcuya destek oldu.

Oyuna girdiğinde topu her ayağına aldığında bir grup taraftar Brezilyalı futbolcuya tepki gösterdi. Bunun üzerine tribünlerin büyük bir bölümü bu grubun aksine Diego Ribas'a destek verdi. Diego lehine tezahüratlar yapan taraftarlar futbolcuyu alkışladı.

Oyuna dahil olduğunda ıslıklanmasına rağmen sürekli arkadaşlarından topu isteyen Diego, kendisine destek veren taraftarlara ise alkışla karşılık verdi.


- Farklı galibiyetler sürüyor


Fenerbahçe'nin ligde son haftalarda yakaladığı çıkış bu maçta da devam etti.

Son iki haftada Mersin İdmanyurdu'nu 4-1, Trabzonspor'u da 4-0'la geçen sarı-lacivertliler, Gaziantepspor karşısında da 3-0'lık skorla farklı galip gelmeyi başardı. Fenerbahçe, son 3 maçında rakip ağları 11 kez havalandırdı.


- Kadıköy'de seri devam etti


Süper Lig'de bu sezon sahasında kaybetmeyen tek takım olan Fenerbahçe, evindeki yenilmezlik serisini 22 maça çıkardı.

Sarı-lacivertliler, söz konusu 22 maçta 18 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti. Sarı-lacivertli takım, bu sezon ise Ülker Stadı'nda oynadığı 16 maçta 13 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.


- Gaziantepspor'a sakatlık şoku


Kırmızı-siyahlı takımın iki oyuncusu ilk yarıda sakatlanarak maça devam edemedi.

Maçın 17. dakikasında Koray Arslan, 29. dakikasında ise Orkan Çınar sakatlanarak oyundan çıktı. Bu isimlerin yerine Gaziantepspor'da Mustafa Durak ve İlhan Parlak oyuna dahil oldu.

Öte yandan, ligdeki galibiyet hasreti 8 haftaya çıkan Gaziantepspor, üst üste 5. yenilgisini aldı. Kırmızı-siyahlılar, küme düşme hattının sadece 3 puan önünde 32 puanda kalarak, son 3 haftaya sıkıntılı girdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :