Fenerbahçe Kulübü'nün Kongresi

Fenerbahçe Kulübü'nün Kongresi

Aziz Yıldırım ve Hulusi Belgü'nün başkan adaylıkları ile yönetim kurulu listeleri kabul edildi- Kongre üyesi Lütfü Tomuş:- "Futbol, basketbol, voleybol ve diğer branşları ayrı ayrı tüzel kişilikler olarak oluşturalım, Fenerbahçe Spor Kulüpleri Federasyonu

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda, Aziz Yıldırım ve Hulusi Belgü'nün başkan adaylıkları ile yönetim kurulu aday listeleri kabul edildi. 

Genel Kurul Divan Başkanı Vefa Küçük, sicil kurulunun yaptığı değerlendirme sonucunda iki adayın teklif edildiği dilekçelerin ve yönetim kurulu aday listelerinin kabul edildiğini duyurdu. 

Yıldırım ve Belgü, yarın yapılacak seçimde başkanlık için yarışacak. 

 

- Tomuş'tan federasyon önerisi

 

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarıyla ilgili konuşmak için söz alan üyeler, kulüp faaliyetlerini değerlendirmenin yanında yeni öneriler de getirdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün 2000 yılında yapılan genel kurulundaki başkan adaylığıyla gündeme gelen Lütfü Tomuş, kulübün büyük bir borcunun bulunduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe Futbol Spor Kulübü Derneği, basketbol, voleybol ve diğer branşları ayrı ayrı tüzel kişilikler olarak oluşturalım, sonra bir çatı altında Fenerbahçe Spor Kulüpleri Federasyonu olarak teşkil edelim" diye konuştu. 

Konuşmasında centilmenlik mesajları veren Tomuş, Galatasaray'ın 2014-2015 sezonu şampiyonluğunu da kutlayarak, "Spor ülke için beraberlik için var. Fenerbahçe kongre üyesi olarak Galatasaray kulübümüzü kutluyorum, takımımıza da Avrupa'da başarılar diliyorum. Hepimiz bu ülkenin sporu için hizmet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

- "Alex ne hainlik yaptı?"

 

Kongre üyesi Aram Markaoğlu konuşmasında, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a ve yönetim kuruluna çeşitli sorular yöneltti. 

Camiada birlik beraberlik olmamasından yakınan Markaoğlu, yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Turhan Şahin'in, yıl içinde vefat eden camianın önde gelen isimlerini okurken Şadan Kalkavan'ı söylemediğini belirterek, "Şadan Kalkavan beyefendi neden sayılmadı. Fenerbahçe yönetim kurulu, Şadan Kalkavan'ın cenazesinde bizi niye üst düzeyde temsil etmedi?" şeklinde ifadeler kullandı. 

Sarı-lacivertli takımın eski futbolcusu Alex De Souza'yı da anımsatan Markaoğlu, "Benim bilmediğim Alex ne yaptı? Gol atmak ve asist yapmaktan başka hangi hainliği yaptı? Belki de yaptı, başkanımız açıklasın da içimiz acımasın" derken bazı üyelerden tepki aldı. Bir üye Markaoğlu'na, "Alex Fenerbahçe'den büyük değil, bunu unutma" dedi.  

Vefa Küçük'ün uyarılarına rağmen Markaoğlu konuşmasını uzun tutunca mikrofonun sesi kesildi ve Markaoğlu kürsüden indi. Başkan Yıldırım, kürsünün arkasında Markaoğlu ile ayak üstü Alex konusunu konuştu. 

Kongre üyesi Abbas Mordeniz ise başkan Yıldırım'ın tribünde bir taraftar grubuyla mücadele ederken başka bir grup yaratmasının faydalarını veya zararlarını merak ettiğini belirtti. Mordeniz, teknik direktör Ersun Yanal'ın geçen sezonla ilgili bir ses kaydının sızdırılması konusunda, ne yapıldığını sordu. 

Ahmet Şükrü Susuz'un, Aziz Yıldırım'ın önceki gün yaptığı açıklamalardaki "hain ve çapulcu" söylemlerini eleştirdi. Yönetim masasında ayağa kalkarak kendisine yanıt veren Yıldırım ile diyaloğa giren Susuz, tribünden de tepki alınca salonda gergin bir hava oluştu. 

Başkanlıkta değişim olması gerektiğini savunan Engin Aksoy, Aziz Yıldırım döneminde geçen 17 yılda taraftarın bağrına basabileceği bir yıldız çıkaramadığını vurgulayarak, "Çocuklarımıza hangi yıldızı bırakabileceğiz. 17 yıldan beri maalesef bunu yaşayamadık. Fenerbahçe'nin 25 milyon taraftarıyla 108 yıllık tarihiyle artık Avrupa'da bir kupa kaldırmasını istiyorum. Her sene kupa kaldırmak istiyoruz. Altyapıdan en azından her sene bir yıldız çıksın. Tribünler de kavga istemiyoruz" şeklinde ifadeler kullandı. 

Kongre üyesi Kaya Enişte, futbol takımı kaptanı Emre Belözoğlu ile kaleci Volkan Demirel'i eleştirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı