Fenerbahçe, Kadıköy'e avantajla döndü

Fenerbahçe, Kadıköy'e avantajla döndü

- Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş'la deplasmanda 2-2 berabere kalarak rövanş için avantaj yakaladı- Sarı-lacivertlilerde Alper Potuk ve Volkan Demirel kırmızı kart gördü- Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Soldado, sarı-l


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş'la deplasmanda 2-2 berabere kalarak rövanş için avantaj yakaladı.

Vodafone Park'ta oynanan derbide Beşiktaş, 14. dakikada Alvaro Negredo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole 3 dakika sonra Roberto Soldado'yla karşılık veren sarı-lacivertliler, 44. dakikada Alper Potuk'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Eksik kalan Fenerbahçe, 45+2. dakikada Şener Özbayraklı'nın golüyle soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Gergin geçen ikinci yarıda Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fenerbahçe de Volkan Demirel'in 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla 9 kişi kaldı ve Beşiktaş, 82. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın kendi kalesine attığı golle skora 2-2'lik eşitlik getirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımlar sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.


- Alper takımını 10, Volkan ise 9 kişi bıraktı


Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk ilk yarının sonunda gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın 39. dakikasında yaptığı faul sonrası sarı kart gören Alper, 4 dakika sonra ise Tolgay Arslan'a oyun durduktan sonra fiziki müdahalede bulundu. Alper, bu hareketi sonunda hakem Fırat Aydınus'tan ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Alper, gördüğü kırmızı kart sonunda büyük bir üzüntü yaşadı. Oyundan çıkarken oldukça üzgün gözüken Alper, sarı-lacivertli taraftarlara da dönerek gördüğü kırmızı karttan ötürü özür diledi.

Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel ise 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 9 kişi bıraktı.

Volkan Demirel, ilk yarının sonunda Şener'in attığı golden sonra yaptığı gol sevinci nedeniyle hakem Fırat Aydınus'tan sarı kart gördü.

İkinci yarıda topu oyuna geç soktuğu için sık sık hakemden uyarı alan Volkan, 76.dakikada bir pozisyonda Aydınus'a itiraz etti. Aydınus, sarı-lacivertli kalecinin itirazları üzerine ikinci sarı karttan kırmızı kartla Volkan'ı oyundan attı.

Volkan'ın kırmızı kart görmesi üzerine Aatıf Chahechouhe'nin yerine oyuna giren Carlos Kameni, kaleye geçti.


- 9 kişiyle yine kaybetmedi


Fenerbahçe, geçen sezon olduğu gibi yine 9 kişi kaldığı Beşiktaş derbisini kaybetmedi.

Geçen sezon ligde Vodafone Park'ta oynanan derbide Fenerbahçe, 9 kişi kaldığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

Bu derbide de 9 kişi kalan sarı-lacivertliler, sahadan yine beraberlikle ayrıldı ve eksik kalmasına rağmen ikinci maç öncesinde avantajlı bir skorla mücadeleyi tamamladı.


- Soldado'dan ilk derbi golü


Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Soldado, sarı-lacivertli formayla ilk kez derbi maçta gol sevinci yaşadı.

Soldado'nun, bu sezon daha önce Spor Toto Süper Lig'de 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 golü bulunuyordu. Bu sezon sadece ligde Galatasaray karşısında derbi sınavına çıkan Soldado, kupada Beşiktaş'ı boş geçmedi.

Öte yandan Soldado, 2 ay sonra gol attı. İspanyol golcü, kupada 27 Aralık 2017'de oynanan İstanbulspor maçında fileleri iki kez havalandırmıştı.


- Şener Özbayraklı 2 yıl sonra


Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Şener Özbayraklı, 2 yıl sonra gol sevinci yaşadı.

Son golünü 2015-2016 sezonunda 6 Mart 2016'da Süper Lig'de Akhisarspor'a atan Şener, derbide fileleri havalandırarak gol hasretini dindirdi.


- Mehmet Ekici göz doldurdu


Fenerbahçe'de Mehmet Ekici'nin performansı göz doldurdu.

Sakatlığının ardından 3 ay sonra forma giyen Mehmet, Şener Özbayraklı'nın attığı golün pasını da vererek skora doğrudan etki yaptı.

Mehmet Ekici, 66. dakikada yerini Nabil Dirar'a bıraktı.


- Kupada 17 maçtır yenilmiyor


Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı son 17 maçı da kaybetmedi.

Sarı-lacivertliler, kupadaki son yenilgisini 30 Kasım 2016'da sahasında Gençlerbirliği karşısında almıştı. Daha sonraki 17 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik yaşayan Fenerbahçe, geçen sezon Medipol Başakşehir ile yarı finalde iki maçta da yenişememiş ve penaltılar sonucu elenmişti.

- Deplasmanda 7 yıldır yenilmiyor

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda deplasmanda oynadığı maçlarda 7 yıldır yenilgi yüzü görmedi.

Deplasmanda yenilmezlik serisini derbide de sürdüren sarı-lacivertliler, son 7 yılda dış sahada oynadığı 25 kupa maçında 16 galibiyet, 9 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, kupadaki son deplasman yenilgisini 3 Ocak 2011'de Yeni Malatyaspor deplasmanında 2-1'lik sonuçla almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :