Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından notlar

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından notlar

Caner Erkin'i yedeğe çeken Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım'a görev verdi

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynadıkları mücadelede, takımının savunmasında sürpriz bir değişiklik yaptı. 

Kartal, sezon başından bu yana, TFF Süper Kupa mücadelesi de dahil olmak üzere 7 resmi maçta ilk 11'de görevlendirip, maçların tamamında sahada tuttuğu Caner Erkin'in yerine, savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım'a görev verdi. 

Sağ kasığındaki sorun nedeniyle derbi maçın ardından yapılan üç antrenmanda takımdan ayrı çalışan, Gençlerbirliği maçı öncesi takımla son iki antrenmana katılan Caner, başkent ekibi karşısında yedekler arasında kaldı. Hasan Ali ise bu sezon ilk kez 11 kişilik kadroya girdi. 

 

- Kartal: "24 kişilik kadromuz var, herkes oynayabilir"

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç öncesi yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı değerlendirmede, Caner Erkin değişikliğiyle ilgili olarak, "Biz bir takımız, 24 kişilik bir kadromuz var. Takımımızda herkes oynayabilir" dedi. 

Soru üzerine Caner'in herhangi bir sakatlık sorunu bulunmadığını bildiren Kartal, maçla ilgili, "Biz iyi bir takımız, geçen sezonun şampiyonuyuz. Çok çalıştık, iyi çalışıyoruz. Her rakibe göre hazırlandığımız için bu akşam da rakibe göre bir 11 sahaya çıktı" şeklinde değerlendirme yaptı. 

 

- Mehmet Topal stoperde

 

Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören Bekir İrtegün ile Galatasaray karşısında kırmızı kartla oyun dışında kalan Alves'in forma giyemediği sarı-lacivertli takımda, stoper mevkisinde Kadlec ile beraber Mehmet Topal yer aldı.

Mehmet Topal'ı savunmaya çeken İsmail Kartal, bu futbolcunun mevkisi olan orta alanda ise Meireles, Alper Potuk ve Emre Belözoğlu'nu görevlendirdi. 

 

- Webo bir maç aradan sonra 11'de

 

Fenerbahçe'de, Galatasaray derbisinde yedek kalan Pierre Webo, bir maç sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıktı. 

Derbinin ilk 11'de yer alan Emenike'yi yedeğe çeken teknik direktör Kartal, Galatasaray karşısında yedek soyunan Sow'u da Webo ile beraber Gençlerbirliği'ne karşı 11'de görevlendirdi. 

Galatasaray derbisinde yedek kalan Diego, Gençlerbirliği mücadelesinde de yedekler arasında kaldı. 

 

- Aziz Yıldırım bu sezon ilk kez tribünde

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) verdiği hak mahrumiyeti cezası dolan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2014-2015 sezonunda ilk kez tribünde yer aldı. 

TFF'nin daha önce verdiği ceza dolmadan geçen sezonun 33. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında tribüne giren, bu nedenle de 60 gün hak mahrumiyeti cezası alan Yıldırım, sezonun 7. haftasındaki Gençlerbirliği karşılaşmasında tribündeki yerini alabildi. 

 

- Diğer notlar

 

Taraftarların karşılaşmaya ilgisi az olurken, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerinin önemli bölümü boş kaldı.

Karşılaşmanın başlamasına 1,5 saat kala sahaya çıkan Gençlerbirliği futbolcuları, bu sırada misafir seyirci tribününde bulunan iki taraftarının seslenmesi üzerine, o bölüme doğru giderek iki seyirciyi selamladı.  Misafir seyirci tribününde 8 kişinin bulunduğu görüldü. 

Yüksekova'da şehit olan 3 asker nedeniyle karşılaşma öncesi stat hoparlörlerinden müzik yayını yapılmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı