Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından notlar

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından notlar

- Fenerbahçe Teknik Direktöri Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası'nın ilk haftasında ligdeki Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde 10 değişiklik yaptı- Advocaat, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de oynayan 10 ismi Beşiktaş derbisini düşünerek 18 kişilik maç ka


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Gençlerbirliği karşısında takımını büyük bir rotasyon yaparak sahaya sürdü.

Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda 5-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde 10 değişikliğe gitti.

Çaykur Rizespor maçından sadece Aatif Chahechouehe'yu Gençlerbirliği karşısında sahaya süren Hollandalı teknik adam, diğer oyuncularını ise Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde fazla forma şansı bulamayan isimlerden seçti.

Sarı-lacivertlilerde kalede Fabiano Ribeiro, savunma dörtlüsünde ise Gregory van der Wiel, Yiğithan Güveli, Roman Neustaedter, İsmail Köybaşı oynadı. Orta sahayı Ozan Tufan, Caner Koca, Miroslav Stoch, Chahechouhe'dan oluşturan Advocaat, forvet arkasında Salih Uçan'a ileri uçta ise Jose Fernandao'ya şans verdi.


- As isimler kadroda yok


Advocaat, Beşiktaş derbisini de düşünerek as isimleri kadroya dahil etmedi.

Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de oynayan Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Robin van Persie ve Moussa Sow'un yanı sıra Volkan Şen de 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise kaleci Ertuğrul Taşkıran ve Emmanuel Emenike dışında genç takım oyuncuları oturdu. Bu iki ismin yanı sıra altyapı oyuncuları Abdurrahman Canlı, Savaş Polat, Ramazan Civelek, Muhammed Samed Erkoç ve Erdi Can Şehit yedek kulübesinde forma şansı bekledi.


- Ozan, Van der Wiel ve Fernandao uzun süre sonra


Fenerbahçe'de sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı kalan Ozan Tufan, Van der Wiel ve Fernandao uzun süre sonra forma şansı buldu.

Sarı-lacivertlilerde Fernandao 94, Ozan 59, Van der Wiel ise 45 gün sonra formalarına kavuştu.


- Yiğithan Güveli ilk profesyonel maçına çıktı


Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki savunma oyuncusu Yiğithan Güveli, ilk profesyonel maçını Gençlerbirliği karşısında oynadı.

Sarı-lacivertlilerin altyapısına henüz 10 yaşında Derince Belediyespor'dan katılan Yiğithan'ın profesyonel lisansı 2.5 ay önce çıktı. Genç futbolcu, hayatının ilk profesyonel sınavını Ziraat Türkiye Kupası'nda verdi.

Yiğithan'ın yanı sıra daha önceki sezonlarda 3 kupa, 1 lig maçında forma giyen 20 yaşındaki Caner Koca da ilk 11'de forma şansı buldu.


- Kaptan İsmail Köybaşı


Fenerbahçe'de sahada kaptan olarak İsmail Köybaşı yer aldı.

Sarı-lacivertlilere bu sezon Beşiktaş'tan transfer olan İsmail, birçok as ismin kadroda olmamasıyla kaptanlık bandını koluna taktı.


- Ümit Özat as takımıyla çıktı


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, rakibinin aksine as takımıyla Kadıköy'de sahaya çıktı.

Özat, Süper Lig'de oynadıkları son Trabzonspor maçına göre biri zorunlu 3 değişiklik yaptı. Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Uğur Çiftçi kadroda yer almazken, Kamal Issah ve Ahmet Oğuz yedek kulübesinde bekledi.

Kırmızı-siyahlılarda bu isimlerin yerine Vedat Muriç, Halil İbrahim Pehlivan ve Orhan Şam oynadı.


- Kadıköy'de tanıdık isimler


Gençlerbirliği'nin kadrosunda Fenerbahçe'de daha önce forma giyen isimler dikkati çekti.

Fenerbahçe'yle şampiyonluklar yaşayan Geçlerbirliği'nin teknik direktörü Ümit Özat, takımın başında büyük başarılar yakaladığı eski kulübüne karşı sahada yer aldı. Fenerbahçe formasını 12 yıl terleten Selçuk Şahin ile 2 yıl oynayan Orhan Şam da eski takımlarına karşı Gençlerbirliği formasıyla mücadele etti.


- Tribünler boş kaldı


Fenerbahçe taraftarı Ziraat Türkiye Kupası maçına ilgi göstermedi.

Maçın hafta içi geç saatte oynanması ve havanın oldukça soğuk olması da tribünlerin tamamına yakının boş kalmasında etkili oldu.

Fenerbahçe- Gençlerbirliği maçını yaklaşık bin kişi izledi. Konuk Gençlerbirliği'nin 8 taraftarı da maçı deplasman tribününden izledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :