Fenerbahçe, derbide siftah peşinde

Fenerbahçe, derbide siftah peşinde

Ligde bu sezon henüz dış sahada galibiyet alamayan sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağı maçta ilk deplasman galibiyetini elde etmek istiyor

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe, derbi maçı kazanarak, bu sezon ilk deplasman galibiyetini elde etmek istiyor. 

Galatasaray yenilgisinin ardından geçen hafta sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek derbi maç öncesi moral bulan sarı-lacivertliler, Beşiktaş maçını da kazanarak hem bu sezon ligdeki ilk derbi galibiyetini almak hem de deplasman şanssızlığına son vermeyi hedefliyor. 

 

- Deplasmanda 8 puan yitirdi

Fenerbahçe, bu sezon ligde oynadığı 3 deplasman maçında da galibiyetle tanışamadı. 

Ligde ilk 7 haftada 3 deplasman maçına çıkan sarı-lacivertliler, 2. haftada Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı, 4. haftada Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu. Fenerbahçe, ligin 6. haftasında oynanan derbi maçta da Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 2-1 yenildi. "Sarı Kanaryalar", 3 deplasman maçında 2 yenilgi, 1 beraberlik aldı ve 8 puan yitirdi.

 

- Bekir savunmadaki yerini alıyor

Sarı-lacivertlilerde Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Bekir İrtegün, Beşiktaş maçında forma giyebilecek. 

Cezası nedeniyle Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında forma giyemeyen Bekir, Beşiktaş maçında savunmadaki yerini alacak. 

Bekir'in savunmada Kadlec ile görev yapması bekleniyor. 

 

- Alves cezalı

Galatasaray derbisinde kırmızı kartla oyun dışında kalan ve 2 maç ceza alan Alves ise Beşiktaş karşısında cezası nedeniyle oynayamayacak. 

Alves'in dışında tedavileri devam eden Serdar Kesimal ve Egemen Korkmaz da derbi maçta forma giyemeyecek. 

 

- Caner Erkin ceza sınırında

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Caner Erkin, Galatasaray maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde şu ana kadar 3 sarı kart gören Caner, yarınki maçta da sarı kart görürse cezalı duruma düşecek ve 9. haftada Çaykur Rizespor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

 

- Olası 11

Fenerbahçe'nin yarınki maçta sahaya çıkması beklenen olası 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow, Emenike.

Kaynak:Haber Kaynağı