Fen ve sosyal bilimler liselerine öğretmen atamalarına ilişkin iddialar

Fen ve sosyal bilimler liselerine öğretmen atamalarına ilişkin iddialar

Milli Eğitim Bakanlığı:

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı, "fen ve sosyal bilimler liselerine öğretmen atamada sınav şartının kaldırılacağı" iddialarına ilişkin, hazırlanan yönetmelik taslağına son şeklin, tüm tarafların görüşlerinin değerlendirilmesiyle verileceğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili basında yer alan haberin doğru haber yapma sorumluluğuyla bağdaşmadığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu düzenlemenin, gerek Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinde yapılan yeni düzenlemeler, gerekse uygulamadan alınan geri bildirimlerin değerlendirilmesi sonucunda, "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslağının hazırlandığı ve paydaşların görüşleri alınmak üzere Bakanlığın katılım modülünde yayınlandığı bilgisi verildi.

"Henüz son şekli verilmemiş ve dolayısıyla yürürlüğe konulmamış bir taslak söz konusudur" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaldı ki şeffaf bir yönetim anlayışıyla paydaşların görüşleri alınmak üzere Bakanlığımızın katılım modülünde yayınlanan bununla yetinilmeyip sendikalar dahil ilgili tüm tarafların görüşleri de ayrıca alınan yönetmelik taslağının son şekli, alınan bu görüşler de değerlendirilerek verilecektir.

Henüz son şekli verilmemiş taslakta yer alan bir düzenlemenin sanki yürürlüğe konulmuş bir düzenleme gibi haber yapılması, doğru haber yapma sorumluluk ve bilinciyle bağdaşmamaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı