Serpil Yalçınkaya

Serpil Yalçınkaya

Felaketin eşiğinde umudu düşledim

Benim derdim dinimizin öğretilmesi, öğrenilmesi, yayılması ve yaşatılması; ülkemizin her alanda güçlenmesi, tüm insanlığın umudu olmasıdır diyen Ali Dutal kitabında günümüz İslam dünyasının içinde bulunduğu durum, yozlaşma, dünyada yaşanan bunalımlar, Müslümanların maruz kaldığı zulümler  ile bu duruma ilişkin çözüm önerilerini anlatmış. Bunu da  Derdim Dağlardan Büyük diye ifade etmiş.

Kitapta özellikle gençlere ayrı bir önem vererek, islam düşmanlarının hedefindeki ilk kitlenin bunlar olduğunu, genç nesli milli ve manevi değerlerinden kopartarak hedeflerine kolaylıkla erişebileceklerinden bahsetmiş.

Ali Dutal, günümüz Müslümanlarının en büyük hastalığı vurdumduymazlık ve bahaneciliktir derken ; buna sebep de iyi bir dini eğitim almamakla beraber, zenginleşen ve refah düzeyi artan  Müslümanların rehavetinin olduğu görüşünü belirtmektedir. Kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir toplumun İslami bilgiler açısından ne kadar yetersiz olduğu, farzların dahi tam olarak bilinmediği, bilinenlerin ise uygulamada yer almadığı gerçeğine dikkatimizi çekiyor. Ve neden bu (b)ilgisizlik diye de sormadan edemiyor.

İmani mevzuların siyaset, tartışma, kişisel hesaplaşmalarda kullanılmasının ne kadar büyük bir hata olduğunu, bu konuda gelişi güzel davranışlardan sakınılması gerektiğini ifade ediyor.

Felaketin Eşiğinde Umudu Düşledim herkesin anlayacağı, her yaştan insanın okuyabileceği bir yazı dili ile yalın, kısa, net, sohbet ediliyormuş havasındaki cümleler şeklinde kaleme alınmış. İstatistiklere ve araştırmalara yer verilmiş.

Kitabını kendisi küçük, mesajı büyük olarak tanımlayan, bir çok sosyal problemin tek ilacı olan İslamın sistemli, planlı, programlı bir şekilde eğitiminin verilmesini gerektiğini ifade eden Ali Dutal burada en büyük sorumluluğun da Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na düştüğünü söylüyor. Ali Dutal Milli eğitimle ilgili fikir ve önerilerini de eserin ikinci bölümünde kaleme almış.Cemaatler, Mezhepsizler, Solcular, Devlet- Din İlişkisi, Gençlerimiz başlıklı diğer konulara da değinmiş.

Eserinin Sonuç bölümünde ise “Benim derdim insanımızın , özellikle de gençlerimizin içinde bulunduğu “ İslami Yozlaşma” ya olan feryadımı ortaya koymaktır. Kaygılarımı paylaşmakla birlikte, inandığım değerler için, cürmüm nispetinde, son nefesime kadar mücadelenin içinde olma çabası içerisinde olacağım. Her inanan insan, bu şuur ile mücadele etmek zorundadır. Hiç kimse hesaptan beri değildir.

Hiçbir kurum ve kuruluşun görüşlerini değil, şahsi görüşlerimi paylaşmaya çalıştım. Sevabı da günahı da bana aittir.” Şeklinde ifade ediyor kendisini.

Ali Dutal’a çalışmalarında başarılar diliyor, kendimizi ölçüp tartacağımız, adil bir şekilde iç muhasebemizi gerçekleştireceğimiz güzel bir Temmuz ayı geçirmeyi ümit ediyorum .

Selametle, ihsanla kalınız.

image002-048.jpg

Kitap ve Yazar Hakkında Bilgiler

Kitap Hakkında

Yayın Tarihi: 2015

Yayınevi: Tebeşir Yayınları

Baskı Sayısı: 1.Baskı

Sayfa Sayısı:144

Temin Adresi: Sahibiata M. Mimar Muzaffer Cd. Helvacıoğlu Ap. No: 41/ Konya

Yazar Hakkında:

image003-029.jpg

1967 yılında Bozkır ilçesi Kınık Köyü’nde doğdu. Ortaokul ve liseyi Bozkır Lisesi’nde bitirdi. Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra Elazığ, Adıyaman, Malatya ve Konya’da öğretmen olarak görev yaptı. İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Kars, Karaman, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde müfettiş olarak görev yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.