Fed'in Yönetim Kurulu Üyesi Tarullo:

Fed'in Yönetim Kurulu Üyesi Tarullo:

"Yakın geçmişte yaşadıklarımızı unutmamamız çok önemli"- "Düzenleyici zorunlulukların gevşetilmesi için mantıklı bir ekonomik neden olduğunu düşünmüyorum. Üstelik böyle bir gevşeme sonucu ortaya çıkacak riskleri, kesinlikle vergi mükelleflerinin üstlenmem

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Daniel Tarullo, finansal kriz sonrasında büyük bankalara getirilen regülasyonların kaldırılmaması gerektiğini bildirdi.

Tarullo, Washington'da düzenlenen Finansal İstikrar Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Wall Street'e yönelik düzenlemelerin iptal edilmesinin sektörde sağlanan ilerlemeyi geriye çevireceğini ifade etti.

Ülkede 2007-2008 yıllarında yaşanan finansal krizi hatırlatarak, "Yakın geçmişte yaşadıklarımızı unutmamamız çok önemli" diyen Tarullo, "Karmaşık ve farklı finansal faaliyetlerin yarattığı riskler setine karşı basit çözümlerin cazibesine kapınılmaması." gerektiğini vurguladı.

Tarullo, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette regülasyonlara özellikle daha küçük bankalara yönelik olmak üzere, bazı rötuşlar yapılabilir. Ayrıca, daha büyük bankaların direncini güçlendirmeyi amaçlayan tedbirlerin uygun olup olmadığına ilişkin sağlıklı bir tartışma olması gerekir. Ancak ben düzenleyici zorunlulukların gevşetilmesi için mantıklı bir ekonomik neden olduğunu düşünmüyorum. Üstelik böyle bir gevşeme sonucu ortaya çıkacak riskleri, kesinlikle vergi mükelleflerinin üstlenmemesi gerektiğine inanıyorum."

- Fed yeni düzenlemeler açıklayacak

Fed'in Yönetim Kurulu Üyesi Tarullo, yakın zamanda sistematik öneme sahip Amerikan bankalarına ek zorunluluklar getirileceğini bildirdi.

Yeni düzenlemenin bankaların gelecekte yaşanabilecek potansiyel krizlere karşı tamponlarını güçlendirmeyi amaçladığını belirten Tarullo, bu çerçevede uzun vadeli borçların önemli bir bölümünün hazır tutulmasının gerekeceğini anlattı.

Tarullo'nun finansal regülasyon yanlısı görüşleri, başkanlık seçimlerini kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump'ın söylemleriyle taban tabana zıt bir tablo çiziyor.

Trump, aşırı regülasyonların ülkeyi her yıl 2 trilyon doların üzerinde zarara uğrattığını ve ekonominin yüzde 25 daha küçük kalmasına neden olduğunu savunuyor.

Özellikle 2007-2008 finansal krizinden sonra yürürlüğe giren “Dodd-Frank Bankacılık Yasası”nın tamamen kaldırmasını isteyen Trump'ın Hazine Bakanı adayı Steven Mnuchin de hafta içinde yasanın iptalinin öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :