"Federer İnanılmaz Anlar Yaşatacak"

"Federer İnanılmaz Anlar Yaşatacak"

Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş:"Federer, tüm rekorları alt üst etmiş, gelmiş geçmiş en büyük tenisçi. TEB BNP Baribas İstanbul Open'da inanılmaz anlar yaşayacağız"- "Turnuvanın Türk tenisine büyük katkısı olacak"- "2016 Olimpiyat Oyunları'na ilk kez bir

İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB BNP Paribas İstanbul Open'da mücadele edecek dünyanın en önemli tenisçisi olarak gösterilen Roger Federer'in Türk tenisseverlere "inanılmaz anlar" yaşatacağını söyledi.

Cengiz Durmuş, ana tablo maçlarının 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde oynanacağı Koza World of Sports Arena'da AA muhabirinin soruları yanıtladı.

Sponsorlar Garanti Koza ve TEB BNP Paribas'a teşekkür eden Durmuş, turnuvanın bu sponsorların katkısıyla düzenlendiğini anlattı. Durmuş, "Biz federasyon olarak hiçbir maddi yükümlülük altına girmedik. Sponsorlarımız sayesinde Federer, Türkiye'ye geliyor. Federer, tenis camiasında gelmiş geçmiş en önemli sporcu. Son dönemleri artık. Belki de onu oynarken bir daha Türkiye'de göremeyeceğiz. Federer, tüm rekorları alt üst etmiş, gelmiş geçmiş en büyük tenisçi. TEB BNP Paribas İstanbul Open'da inanılmaz anlar yaşayacağız. Bu şansı değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

 

-"Federer 81 ilden çocukla buluşacak"

Durmuş, Federer'in iyi bir tenisçi olmasının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem veren bir sporcu olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 81 ilinden seçilen çocukların Federer'le tanışacağını anlatan Durmuş, "Dünyanın en çok ilgi gören sporcusundan yararlanabilmek için 81 ilde turnuva başlattık. Küçük sporcular, Federer'le tanışmak için yarıştı. Federer 81 ilden gelecek çocukla tenis oynayacak. Bu çok kıymetli organizasyona Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in de katılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Henüz Federer'le konuşma fırsatı bulamadığını belirten Durmuş, "Dünyada birçok ülkenin tenis federasyonu başkanı, Federer ile tanışma fırsatı yakalayamadı. Ben de kendisiyle tanışacağım için mutluluk duyuyorum" dedi.

 

-"Turnuvanın Türk tenisine katkısı büyük olacak"

Durmuş, TEB BNP Paribas İstanbul Open'ın Türk tenisine büyük fayda sağlayacağını savundu.

Turnuva sayesinde çok kişinin tenise ilgi duyacağını vurgulayan Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en iyisi olabilmek için bu turnuvalara katılmanız lazım. Bu turnuvada oynayacak oyuncular bu şansı yakaladılar. Cem İlkel ve Marsel İlhan ana tablo da oynayacak. Federer'le oynama fırsatı yakalayabilirler. Turnuvanın Türk tenisine büyük katkısı olacak. 10 bin kapasiteli arenada oynanacak maçlar canlı yayınlanacak ve Türkiye'nin her yerine ulaşmış olacak. Çocuklarımız dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sporcusu Federer'i izleyerek daha da bu spora ilgi duyacaklar."

 

-"Biletler tükendi"

Cengiz Durmuş, İstanbul’da düzenlenecek turnuvanın biletlerinin tükendiğini söyledi.

Federer'in turnuvada mücadele edeceğinin öğrenilmesinden sonra biletlere yoğun ilgi olduğunu aktaran Durmuş, "Burası, gerçek bir tenis arenası. Federer'in geleceği ilan edildiği andan itibaren biletlere yoğun ilgi oluştu. Satılacak biletin kalmadığını duydum. Biletler tükendi. Bu çok kıymetli bir şey. Bu bizi çok sevindirdi” diye konuştu.

Turnuvanın yapılacağı toprak kortta ilişkin de Durmuş, "Bu kort, Roland Garros’la aynı kalitede. Garanti Koza, Roland Garros'un kortunu yapan firmaya yaptırdı bu toprak zemini. Şu anda Roland Garros maçlarında nasıl kort varsa aynısı burada da bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Durmuş, uluslararası birçok medya kuruluşunun turnuvaya akredite olduğunu belirterek, "Dünyanın birçok yerinden ilgi var. Uluslararası medya tarafından ilgiyle takip edilecek. Federer'in buraya gelmesi dünyada bir algı oluşturdu" değerlendirmesinde bulundu.

 

-"Hedef 2016 Rio Olimpiyatları"

Turnuvada ana tabloda yarışacak Türk sporcular Marsel İlhan ve Cem İlkel'den umutlu olduklarını anlatan Durmuş, Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmayı hedef gösterdi.

Durmuş, Türk raketlerden ümitli olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu turnuvada Cem İlkel, bizim genç yeteneğimiz. Burada da umudumuz. Marsel İlhan da dünya ilk 100 içinde olmuş bir sporcu. Artık ilk 50'yi hedefliyor. Umarım burada iyi galibiyetler elde ederler. Marsel, Cem, Çağla (Büyükakçay), İpek (Soylu) gibi sporcularımızdan olimpiyatlara katılmaları için umudumuz yüksek. 2016 Olimpiyat Oyunları'na ilk kez bir Türk tenisçinin katılmasını hedefliyoruz." 

 

-Cem İlkel: "Federer bizim için bir idol"

TEB BNP Paribas İstanbul'da Türkiye adına ana tabloda mücadele edecek 20 yaşındaki tenisçi Cem İlkel, İsviçreli raket Roger Federer ile aynı korta çıkacağı için heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Turnuvanın Türkiye'de olmasının da kendisine ayrı bir heyecan verdiğini anlatan İlkel, "Çok yüksek seviyede bir turnuva. Federer ve Dmitrov gibi oyuncularla kendi seyircimizin önünde oynamak bizim için çok güzel bir duygu. Türk tenisine büyük katkı verecek" diye konuştu.

Federer'le eşleşme ihtimaliyle ilgili ise "Federer'le maç yapayım, sonra tenisi bırakayım" esprisini yapan Cem İlkel, "Federer, hem kişilik hem de tenisçi olarak hepimizin idolü. Bambaşka bir insan. Onu burada görmek, neler yaptığını öğrenmek hepimiz için bir ayrıcalık olacak" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı