Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard:

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard:

"Gelecek makroekonomik veriler, güçlü iş gücü piyasası ve sıkılaşan ekonomik faaliyetleri desteklerse, bilançonun kademeli olarak küçültülmeye başlanmasının uygun olacağına inanıyorum"

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, "Gelecek makroekonomik veriler, güçlü iş gücü piyasası ve sıkılaşan ekonomik faaliyetleri desteklerse, bilançonun kademeli olarak küçültülmeye başlanmasının uygun olacağına inanıyorum." dedi.

Brainard, Fed New York Şubesi ve Columbia Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği panelde, Fed'in bilançosunu ve faiz politikasını değerlendirdi.

Fed'in yaklaşık 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu yakın zamanda küçültmeye başlamasının uygun olacağını belirten Brainard, "Gelecek makroekonomik veriler, güçlü iş gücü piyasası ve sıkılaşan ekonomik faaliyetleri desteklerse, bilançonun kademeli olarak küçültülmeye başlanmasının uygun olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Brainard, bilançonun küçültülmesiyle faiz artışlarının dengeli ve eşit olmaması durumunda, bunun döviz kuru üzerinde önemli etkilerinin olabileceği uyarısında bulundu.

Enflasyonla ilgili gelişmelerin dikkatle incelenmesi gerektiğini vurgulayan Brainard, Fed'in gelecekteki faiz artış kararlarında da ihtiyatlı davranması gerektiğini bildirdi.

Fed, en son 14 Haziran'da politika faizini 25 baz puan artırarak, yüzde 0,75-1,00 aralığından yüzde 1,00-1,25 aralığına çıkarmıştı.

Bankanın bir sonraki toplantısı, 25-26 Temmuz tarihlerinde başkent Washington D.C'de gerçekleştirilecek.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :