Fed New York Şubesi Başkanı Dudley:

Fed New York Şubesi Başkanı Dudley:

"Parasal genişlemeyi kademeli olarak kaldırma konusunda yumuşak olabileceğimizi düşünüyorum"- "Fed, istihdamdaki artışla sürdürülebilir genişleme arasında bir denge bulmaya çalışıyor"

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, Fed'in faiz artırma konusunda "yumuşak" olabileceğini bildirdi.

New York Eyaleti İş Konseyi'nde bugün bir konuşma yapan Dudley, "Parasal genişlemeyi kademeli olarak kaldırma konusunda yumuşak olabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Dudley, ABD ekonomisinde genişleme için hala yer olduğunun altını çizerek, enflasyonun Fed'in hedefi olan yüzde 2'lik oranın biraz altında olmasının, üstünde olmasına tercih edildiğini belirtti.

Fed'in istihdamdaki artışla sürdürülebilir genişleme arasında bir denge bulmaya çalıştığını vurgulayan Dudley, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin faiz oranlarını hızlı biçimde artırarak ABD ekonomisini resesyona sürüklemek istemediklerine dikkati çekti.

Dudley, işgücü piyasasındaki iyileşmeyle birlikte bir çok çalışanın piyasaya döndüğünü hatırlatarak, bunun istihdama olumlu yansıdığını kaydetti ve "Tam istihdam oranını yakaladığınızı düşünerek insanları işsiz bırakmak istemezsiniz." ifadesini kullandı.

ABD ekonomisi için en önemli şeyin gelecek 5 ila 10 yıl arasında ılımlı bir hızda büyümesi ve işsizlik oranının yüzde 5 veya altındaki bir seviyede olması gerektiğini ifade eden Dudley, Fed'in de bunları desteklediğini sözlerine ekledi.

FOMC'de kalıcı oy hakkına sahip olan Dudley, şimdiye kadarki tüm FOMC toplantılarında Fed Başkanı Janet Yellen ve Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ile aynı tarafta yer alarak Fed'in faiz artırma kararında acele etmemesi gerektiğini düşünen üyeler arasında bulunuyor.

Fed'in para politikalarını belirleyen FOMC'nin bu yılki son iki toplantısı 1 ve 2 Kasım ile 13 ve 14 Aralık'ta düzenlenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :