Fed, Bej Kitap Raporu'nu yayımladı

Fed, Bej Kitap Raporu'nu yayımladı

Rapora göre, ekonomik faaliyetler, New York ve Richmond şubelerinin görev alanları haricindeki 10 bölgede ekim başından kasım ortasına kadar genişlemeye devam etti

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasınca (Fed), ekonominin başkanlık seçimlerine rağmen çoğu bölgede genişlemeye devam ettiği belirtildi.

Fed tarafından Amerikan iş dünyasının nabzını tutan araştırma raporu Bej Kitap'ın Kasım 2016 sayısı yayımlandı.

Bankanın 12 şubesinden gelen verilerle hazırlanan rapora göre, ekonomik faaliyetler, New York ve Richmond şubelerinin görev alanları haricindeki 10 bölgede ekim başından kasım ortasına kadar genişlemeye devam etti.

Raporda, bölgesel şubeler tarafından yapılan ankete katılan iş yerlerinin ılımlı büyümenin devam etmesini bekledikleri kaydedildi.

İş gücü piyasasının 7 bölgede sıkılaştığı belirtilen raporda, ücretlerin ise hafif arttığına işaret edildi. Öte yandan, dolardaki yükselişin birkaç bölgede sanayi faaliyetlerini olumsuz etkilediği vurgulanan raporda, perakende, gayrimenkul, turizm, enerji ve hizmet sektörlerinde ise iyileşme yaşandığı aktarıldı.

Rapora göre, tarım sektörüne ilişkin şartlar bölgeden bölgeye değişim gösterirken, finans sektöründe ise kayda değer bir değişim izlenmedi.

Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor. FOMC'nin bir sonraki toplantısı 13-14 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Piyasa aktörleri, bu toplantıda faiz artırılmasına yüzde 95'in üzerinde ihtimal veriyor. Fed Başkanı Janet Yellen'in toplantının ardından kararları değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :