Fed Başkan Yardımcısı Fischer:

Fed Başkan Yardımcısı Fischer:

"Eylül ayı istihdam artışı ne az ne fazla"- "İstihdam verileri işsizlikteki düşüş eğilimiyle uyumlu"

WASHINGTON (AA) -- ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, eylül ayındaki istihdam artışının düşen işsizlikle uyumlu olduğunu söyledi.

Fischer, Washington'da Uluslararası Finans Enstitüsünde yaptığı konuşmada, eylül ayı istihdam verilerini değerlendirdi.

Tarım dışı istihdamdaki 156 binlik artışı "ne az ne fazla" bulduğunu belirten Fischer, "İstihdam verileri işsizlikteki düşüş eğilimiyle uyumlu." ifadesini kullandı.

Fischer, ABD ekonomisinin işsizliği düşürmekte çok başarılı bir performans çizdiğini vurgulayarak, emek piyasasındaki verimliğinin kısmen artmaya başlayacağı öngörüsünü dile getirdi.

"İşsizlik doğal seviyesine çok yakın. Tam istihdama yakın olduğumuzu düşünüyorum." görüşünü paylaşan Fischer, öte yandan yatırımların ve büyümenin hala düşük seyrettiğine dikkati çekti.

Fischer, "İnsanların yatırım yapması için gerekli olan güveninin oluşmasını bekliyoruz. Bu bir noktada mutlaka olacak ancak tam olarak ne zaman bilmiyoruz." diye konuştu.

ABD Çalışma Bakanlığının açıkladığı verilere göre, tarım dışı istihdam artışı eylülde 156 binle beklentinin altında kaldı. Fed'in faiz politikası açısından önem taşıyan veriye ilişkin piyasa beklentisi 172 bin seviyesindeydi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :