FC Kopenhag'dan Büyükelçi İpek'e fahri üyelik

FC Kopenhag'dan Büyükelçi İpek'e fahri üyelik

Danimarka'nın FC Kopenhag futbol takımı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi İpek'e fahri üyelik takdim etti

KOPENHAG (AA) - Geçen sonbaharda Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi olarak görevine başlayan Uğur Kenan İpek'e FC Kopenhag futbol takımı tarafından fahri üyelik verildi.

Danimarka Süper Ligi'nin önde gelen takımlarından FC Kopenhag'a sempati duyan ve uzun yıllardır takımı takip eden Büyükelçi İpek'in, kulüp ile ilgili düşüncelerini bir toplantıda tanıştığı FC Kopenhag yöneticileriyle paylaşması üzerine harekete geçen kulüp yönetimi İpek'i onurlandırdı.

Kulübün maçlarını oynadığı ve Galatasaray'ın 2000'de UEFA Kupası'nı kazandığı Parken Stadyumu'nda düzenlenen resepsiyonda takdim edilen fahri üyeliğin yanı sıra İpek'e kulübün 10 numaralı forması da hediye edildi.

Törende konuşan kulüp yöneticilerinden Simon Valentin, ilk defa bir büyükelçiye fahri üyelik verdiklerinin altını çizerek, İpek'in fahri üyeliği kabul etmesinden memnuniyet duyduklarını ve bu kararın kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Törende yaptığı konuşmada, henüz FC Kopenhag’ın hiçbir maçını statta izlemediğine dikkati çeken Büyükelçi İpek, kulübün fahri üyeliğini memnuniyetle kabul ettiğini ve bundan böyle FC Kopenhag'ın başarılarını stadyumdan takip edeceğini belirtti.

Bir Türk takımının son derece önemli bir başarıya imza atmış olduğu stadyumda bulunmanın ayrı bir heyecan verdiğini dile getiren Büyükelçi İpek, ilerleyen dönemde diğer birçok alanda olduğu gibi, sporda da Türkiye ve Danimarka arasındaki ilişkilerin çeşitlendirilmesi ve daha da geliştirilmesi için çalışacağını vurguladı.

- FC Kopenhag

İngiltere dışında Avrupa'nın en eski futbol kulübü olma unvanını elinde bulunduran, 1876'da kurulan Kobenhavns Boldklub (KB) ile B1903 kulüplerinin 1992'de birleşmesiyle oluşan FC Kopenhag futbol kulübü, bugüne kadar 11 defa Danimarka şampiyonluğu elde etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :