Fatma Girik 75. yaş gününü kutladı

Fatma Girik 75. yaş gününü kutladı

Fatma Girik, 75'inci yaş gününü "Nice Mutlu Yıllara, Şoför Nebahat Abla" adlı etkinlikte kutladı

İSTANBUL (AA) - Türk sinemasının ünlü oyuncusu Fatma Girik, 75'inci yaş gününü, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) tarafından düzenlenen "Yeşilçam'a Saygı" etkinlikleri kapsamında kutladı.

İKOD Merkez'de gerçekleşen "Nice Mutlu Yıllara, Şoför Nebahat Abla" adlı etkinlikte, Girik, İzzet Günay'la, "Şoför Nebahat" şarkısı eşliğinde pasta keserek Yeşilçam'daki 60'ıncı yılını ve 75'inci yaş gününü kutladı. Girik, kutlamada, 1970 yılında Süreyya Duru'nun yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği "Şoför Nebahat" adlı filmdeki şoför kostümüyle, kullandığı 1952 model aynı otomobilin direksiyonuna geçti.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Girik, daha önce ameliyat geçirdiği kalça eklemindeki rahatsızlığın henüz tam iyileşmediğini belirterek, "Diz kapağımın altından kalçama kadar titanyum var ama yine de Bodrum'daki evimden buraya kalkıp geldim. Buradan da koşa koşa hava alanına gideceğim. Sizleri görmek çok hoştu." dedi.

Usta oyuncu, filme de değinerek, "1969 yılında çekilmişti. Hatırlamıyorum bazı sahnelerini. İzzet'le de çalışmak güzeldi ve bir de kendi firmamızın filmiydi. O yüzden de çok memnundum. Sezer Sezin de 'çok güzel oynadın' demişti. Aynısını Belgin Doruk da söylemişti. İkimiz de 'Kanlı Nigar' oynamıştık." diye konuştu.

- "Girik, aynı zamanda benim sırdaşım"

Etkinliğe katılan Yeşilçam'ın usta sanatçılarından ve "Şoför Nebahat" adlı filmin başrol oyuncusu İzzet Günay ise etkinlik adına herkese teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten çok uzun yıllar olmuş 'Şoför Nebahat', fakat bu ikinci Nebahat, rahmetli Sezer Sezin'den sonra. Fatma'yla normalde telefonlarda buluşabiliyoruz ama bugün bir arada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Fatma çok eski dostum. Sinemaya birlikte başladık neredeyse. Sırdaşım benim aynı zamanda. Onu burada kucaklamaktan da çok mutluluk duyuyorum."

Günay, Yeşilçam zamanlarını da yad ederek, "Güzel, pembe günlerdi bizim için. Büyük bir koşturma içinde, büyük bir özveriyle çalışılmış, büyük emek konulmuş filmlerdir gerçekten. Filmleri sizler izlerken çok değişik duygular hissediyorsunuz. Biz de garip duygular içerisinde izliyoruz. Daha ziyade orada çok emek vermiş ve bugün hayatta olmayan arkadaşlarımızı anıyoruz. O bizi çok duygulandırıyor." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Türk sinema ve tiyatro oyuncusu Sezer Sezin'in manevi oğlu Selçuk Sezin ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay da kısa bir konuşma yaptı.

Kutlama kapsamında, Yeşilçam filmlerinde yer alan klasik otomobiller de izlenime sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :