Fatih Erbakan'dan başkanlık sistemine destek

Fatih Erbakan'dan başkanlık sistemine destek

Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu programa katılan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, referandum sürecini değerlendirerek başkanlık sistemine destek verdi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu. Anayasa değişikliği hakkında açıklama yapan Erbakan, 'Biz başkanlığa karşı değiliz.' dedi.

Merhum Necmettin Erbakan'ın da başkanlık sistemine karşı olmadığını söyleyen Erbakan '1970'lerde Milli Selamet Partisi Genel Başkanı olarak yaptığı açıklamalarda fikirlerini ifade ettiğinde Başkanlık sisteminin Türkiye için faydalı olduğunu beyan etmiş. Ve nasıl bir başkanlık sistemi olması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunmuş.' dedi. 

Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü;

Sonrasında Refahyol hükümetinin Başbakanı olduğu dönemde içinde bulunduğu şartlar dolayısıyla yaptığı bir açıklaması var. O açıklamasında 'Biz meselelerimizi çözelim başkanlıkmış şuymuş buymuş bunlar bir şekilden ibarettir' diyor.

Milli Görüşün lideri Erbakan Hocamız başkanlık sisteminin faydaları olduğunu bu faydaların sağlanabilmesi için başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etmiş ama bu başkanlık sistemi olmadan hiç bir iş yapılamaz bir ölüm kalım meselesidir şeklinde bir yaklaşımdan ziyade teknik bir olay olarak konuya bakmış.

BAŞKANLIĞA KARŞI DEĞİLİZ

Erbakan, ‘’Biz başkanlığa karşı değiliz. Halkın seçtiği bir başkan olması lazım. Burada başkanı halkın seçmesi son derece faydalı. Burada iki başlılığın ortadan kalkması son derece faydalı. Koalisyonların ortadan kalkması, etkili hızlı yönetimin olması faydalı.’’ İfadelerini kullandı.