Fatih Erbakan kimi destekliyor? Erbakan ailesi kimi destekliyor?

Fatih Erbakan kimi destekliyor? Erbakan ailesi kimi destekliyor?

Cumhurbaşknalığı seçimlerinde Erbakan ailesi kime oy verecek? Fatih Erbakan Tayyip Erdoğan'ı destekliyor mu? Fatih Erbakan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu mu destekliyor Tayyip Erdoğan'ı mı?

İşte bu soruların cevapları: Cumhurbaşknalığı seçimlerinde Erbakan ailesi kime oy verecek? Fatih Erbakan Tayyip Erdoğan'ı destekliyor mu? Fatih Erbakan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu mu destekliyor tayyip Erdoğan'ı mı?

Ramazan etkinlikleri kapsamında Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği Anadolu’yu Mayalayanlar programında merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Esenler’de anıldı. Binlerce vatandaşın Dörtyol Meydanı’ndaki yerini aldığı programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik de katıldı.

FİKİR VE KAVRAM ÜRETTİ
Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen gece, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erbakan’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam eden programda merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, oğlu Fatih  Erbakan anlattı. Babası Necmettin Erbakan’ın son derece üstün özelliklere sahip bir insan olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, “O’nu bir ilim adamı kimliğiyle hatırlamamız, tanımamız lazım. O sadece kendi üniversitesi içinde çalışmalar yürüten değil dünyadaki tüm bilimsel literatürlerde tanınmış bir ilim adamıydı” diye konuştu. Necmettin Erbakan’ın ideolog bir kimse olduğunu dile getiren Fatih Erbakan, “O düşünce, söylem, fikir, zihniyet ve kavramlar üretmiştir. Milli görüş hareketinin temel özellik ve prensiplerini ideolog olarak ortaya koymuştur" dedi. Fatih Erbakan, babasının sadece fikir ve düşünce adamı değil, bunları fiilen de uygulayan bir kimse olduğunu da sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Başkan Göksu, Erbakan’a gecenin anısına bir tablo hediye etti.

HEPSİNİ O’NDAN ÖĞRENDİK
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasına “Biz Erbakan hocadan dava adamı olmayı, inancı, kararlılığı, inancımızla gurur duymayı öğrendik” diyerek başladı. Erbakan’ı Esenler’de anmaktan ve O’ndan bir şeyler öğrenmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Göksu, “Bize hiçbir zaman öteki olmadığımızı, ötekilerin bu toprakları işgal eden işgalcilerin olduğunu öğretti” dedi.Göksu, konuşmasının sonunda vatandaşları Kadir Gecesi (bu gece) Filistin’deki Müslümanlara adına düzenlenecek “10 Bin Hatim 100 Bin Dua” programına davet etti.

DERNEKLERE PLAKET
Göksu, konuşmasının ardından Ramazan Etkinlik Alanı’nda yer alan Anadolu Sokağı’ndaki derneklerin yöneticilerine katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim etti. Programın sonunda sanatçı Ammer Acarlıoğlu, Esenlerliler için ilahiler seslendirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Daha önceki açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'çatı aday' olarak düşünüldüğünü hatırlatan Erbakan, İhsanoğlu'nun kendisini yetiştirmiş ve çalışmalarıyla takdire şayan bir insan olduğunu belirtti. Bununla ilgili bir problemlerinin bulunmadığını ancak çatının adı üzerinde bütün temeli, bütün binayı kapsayan bir çatı olması gerektiğini dile getiren Erbakan, "Şimdi Ekmeleddin beye verilecek desteğe baktığımız zaman bunun ancak yüzde 30-40 düzeyinde olacağı gözüküyor. Bu da binanın yüzde 60'ını, 70'ini açıkta bırakan 'çatı adayı' olacağını gösteriyor. Çatı adayı daha kapsayıcı daha yüksek oranda destek bulacak bir aday olması gerektiğini düşünüyorum. Rahmetli Erbakan hocamızın da her zaman ifade ettiği gibi Türkiye'nin selameti açısından, kurtuluşu açısından cumhurbaşkanının mutlaka milli görüşçü bir cumhurbaşkanı olmasını biz temenni ederiz. Sadece Türkiye'deki değil bölgedeki İslam aleminde çözüm bekleyen sorunların bir an evvel çözülebilmesine yönelik inşallah bir cumhurbaşkanı olmasını nasip eder" diye konuştu.

Etiketler :