'Ahmet Davutoğlu parti kuruyor' iddiası

'Ahmet Davutoğlu parti kuruyor' iddiası

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, sağ kesimden aldığı yeni parti ile ilgili kulis bilgilerini aktardı. Altaylı bir dostunun kendisine ''Ahmet Davutoğlu yeni parti için her an dilekçe verebilir’' dediğini söyledi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, sağ kesimden aldığı yeni parti ile ilgili kulis bilgilerini aktardı. Altaylı bir dostunun kendisine ''Ahmet Davutoğlu yeni parti için her an dilekçe verebilir’' dediğini söyledi. Altaylı'nın anlattıklarına göre Davutoğlu Gül ve arkadaşlarından önce davranmak için elinden gelen her şeyi yapıyormuş.

fatih-altayli-004.jpg

 

'40 İLDE ÖRGÜTLENME TAMAMLANDI'

Fatih Altaylı muhafazakar siyaseti yakından izleyen bir dostuyla konuştuğunu ve dostunun kendisine uzun zamandır yeni parti için hummalı bir çalışma yürüttüğü söylenen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ''Eli kulağında. Her an partiyi kurma dilekçesini verebilirler” dediğini aktaran Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Abi yeni parti geliyor”

Merakla sordum, “Abdullah Gül’ün partisi mi?”

“Yok Abi, Ahmet Davutoğlu’nun partisi. 40 küsur ilde örgütlenmeyi tamamlama aşamasına geldiler. Davutoğlu’nun eski İstanbul İl Başkanı örgütlenme üzerinde çalışıyor. Eli kulağında. Her an partiyi kurma dilekçesini verebilirler” dedi.

 

'BABACAN DAVUTOĞLU'NUN PARTİSİNE KATILMAZ'

Altaylı dostunun "Babacan ve arkadaşları Davutoğlu’nun partisine gitmez" dediğini belirterek şöyle devam etti:

“Herkes Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın partisi gelecek diyordu, ne oldu?” dedim.

“Onlar da bir hazırlık içinde. Zaten Ahmet Davutoğlu’nun acelesi de bu yüzden. Önce çıkmak istiyor. Babacan’ın önünü kesip, benim partiye katılın deme niyetinde. Güç birliği yapmak istiyor”

“Öyle mi gelişir sence?”

“Zannetmiyorum. Babacan ve arkadaşları oraya gitmez. Onlar AK Parti’nin kuruluş felsefesine yakın bir parti kurmak istiyorlar.”

“Peki onlar ne bekliyor?”

“Seçimi bekliyorlar. AK Parti’nin oylarına bakacaklar. Oransal değil ama sayısal olarak bakacaklar. Eğer AK Parti’nin oyu 35’lerin altına düşerse partiyi kuracaklar.”

“Düşmezse?”

“Düşmezse beklerler biraz daha.”

 

Gül ve Babacan’dan parti kurma çalışması

Etiketler :