Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu: Disipline sev edilmeli

Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu: Disipline sev edilmeli

Fatih Altaylı, Öztürk Yılmaz üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Eğer CHP’de birisi Öztürk Yılmaz’ın bu sözleri nedeniyle disiplin kuruluna sev edilecekse bu kişi Öztürk Yılmaz değil, Kemal Kılıçdaroğlu’dur" dedi.

Haber Türk yazarı Fatih Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu'na Öztürk Yılmaz' nedeniyle sert sözlerle yüklendi. Altaylı, "Eğer CHP’de birisi Öztürk Yılmaz’ın bu sözleri nedeniyle disiplin kuruluna sev edilecekse bu kişi Öztürk Yılmaz değil, Kemal Kılıçdaroğlu’dur" dedi. İşte Altaylı'nın yazısından bir bölüm:

 

DİSİPLİNE SORUMLUSUNU VERİN

“CHP’de yine kriz var. 
”Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş tacı ettiği, Ahmet Davutoğlu tarafından alnından öpülme “Şerefine nail olmuş” eski Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz, Habertürk’te katıldığı bir yayında “Ezan Türkçe okunmalıdır” deyince en sert tepkiyi kendi partisinden gördü. 
AK Parti “Cehape zihniyeti değişmemiş” diyerek durumun keyfini çıkarırken, CHP “Bizim böyle bir arzumuz yok, ezan Arapça okunmalıdır” diye peş peşe açıklamalar yaptı ve Öztürk’ü de disiplin kuruluna sevk etti. 
Ancak burada çok önemli bir yanlış, bir haksızlık var. 
Eğer CHP’de birisi Öztürk Yılmaz’ın bu sözleri nedeniyle disiplin kuruluna sev edilecekse bu kişi Öztürk Yılmaz değil, Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 
Öztürk Yılmaz’ı Davutoğlu’ndan devralarak CHP’de giderek daha etkin konumlara taşıyan kişi bizzat genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 
Emekli Büyükelçiler Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk gibi sonuna kadar saygın, sapına kadar dış politika uzmanı olan iki ismi Meclis dışına atan, iddialara göre Namık Tan gibi bir önemli diplomata partinin kapılarını kapatan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP’nin dış politikasını Öztürk Yılmaz’a emanet eden kişidir. 
Bu yüzden de Öztürk Yılmaz o sözlerin sahibi olabilir. 
Ancak o sözlerin asıl sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”

Fatih Altaylı-Haber Türk

Etiketler :