Fatih Akın'a Douglas-Sirk ödülü

Fatih Akın'a Douglas-Sirk ödülü

BERLİN (AA) - Türk asıllı Alman yönetmen, senarist ve yapımcı Fatih Akın, Hamburg Film Festivali'nde Douglas-Sirk Ödülü 2014'te laik görüldü. Festival Yöneticisi Albert Wiederspiegel'in...

BERLİN (AA) -  Türk asıllı Alman yönetmen, senarist ve yapımcı Fatih Akın, Hamburg Film Festivali'nde Douglas-Sirk Ödülü 2014'te laik görüldü. 

Festival Yöneticisi Albert Wiederspiegel'in Hamburg'da yaptığı açıklamada, "Akın, hem Türkiye'de hem de Almanya'da yaşayan bir nesil film yapıcıları için bir örnek" ifadesini kullandı. 

Wiederspiegel, yönetmen Akın'ın sadece Türkiye kökenli Almanlar için bir örnek olmadığını, bunların adeta kendilerine özel bir ekol oluşturduklarını belirtti. 

Fatih Akın'ın filmlerinin ağırlıklı Hamburg'da oynadığını hatırlatan Wiederspiegel, "Şehirimizin, sinemanın dünya haritasında yer almasını sağlıyor" dedi. 

Douglas-Sirk Ödülü, Hamburg'da doğmuş yönetmen Douglas Sirk'in ismini taşıyor ve 1995 yılından beri film kültürüne destek sağlayan kişilere veriliyor. 

Hamburglu olan Fatih Akın'ın yeni filmi "The Cut"ın 27 Eylül'de Almanya galasına özel kendisine verileceği bildirildi. 

Fatih Akın, başrollerinde Meltem Cumbul, Güven Kıraç, Sibel Kekilli ve Birol Ünel'in yer aldığı Duvara Karşı (Gegen Die Wand) isimli projesiyle 2004'te Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü'nü kazanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı