Fasulye hasadı Suriyelilere ekmek kapısı oldu

Fasulye hasadı Suriyelilere ekmek kapısı oldu

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden Burdur'a gelen yaklaşık 500 kişi, Ağlasun ilçesindeki fasulye tarlalarında çalışarak geçimlerini sağlıyor- Suriyeli tarım işçisi Mustafa:- "Ailece burada çalışıyoruz, iş olduğu sürece de çalışmaya devam edeceğiz"

BURDUR (AA) - GÖKMEN YÜCE - Ülkelerinde yaşanan savaş ve karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden Burdur'a gelen yaklaşık 500 kişi, Ağlasun ilçesindeki fasulye tarlalarında ekmek paralarını kazanıyor.

Suriyeli ailelerin Türkiye'deki bazı tarım alanlarında çalışmalarını organize eden Mustafa Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlalarda zaman zaman işçi sıkıntısı yaşandığını söyledi. 

Bu sıkıntının Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ile kapatılmaya çalışıldığını anlatan Karakaya, "Benim yanımda önce yaklaşık 100 Suriyeli vardı. Sonra bu kişiler kendi akrabalarını ve komşularını da yanlarına aldılar. Şimdi yaklaşık 500 kişi olduk, iki senedir birlikte çalışıyoruz" dedi. 

Karakaya, Ağlasun ilçesinde çalışan Suriyelilerin elektriği ve suyu bulunan çadırlarda kaldıklarını, günde 8 saat çalıştıklarını, 36 lira yevmiye aldıklarını, yeme ve içme ihtiyacını ise kendi imkanlarıyla karşıladıklarını bildirdi. 

Türkiye'nin Suriyeliler için iş ve ekmek kapısı olduğunu ifade eden Karakaya, "Kimisi Suriye'den, kimisi Mersin, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten geldi ama hepsi de Türkiye'den çok memnun. Aldıkları yardımlardan da memnunlar" diye konuştu. 

Karakaya, Ağlasun ilçesinde fasulye toplama döneminin sona ermesinin ardından Isparta'ya elma toplamaya gideceklerini anlattı.

- "İş olduğu sürece çalışmaya devam edeceğiz"

Annesi ve 3 erkek kardeşi ile Ağlasun ilçesine gelen Suriyeli Yusuf Mustafa, ülkelerinde zor günler geçirdikten sonra Türkiye'de tarımda çalışmaya başladığını söyledi.

Türkiye'nin kendilerine her konuda yardımcı olduğunu belirten Mustafa, "Suriye'de savaş var. O yüzden ailece burada çalışıyoruz. İş olduğu sürece de çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Babası, 2 erkek ve 2 kız kardeşi ile fasulye tarlasında çalışan Halil Hasan da Türkiye'de çalışma imkanı buldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. 

Ailesinin geçimini tarım alanlarında çalışarak sağladığını ifade eden Hasan, Türkiye'de kendilerine çok iyi davranıldığını, bölge halkının da yardımsever olduğunu vurguladı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı