Fas'tan "Filistin önceliklerimizdendir" mesajı

Fas'tan "Filistin önceliklerimizdendir" mesajı

Fas Başbakanı Osmani:- "Bu meselelerin başında (parti olarak öncelik verilen meseleler) Filistin'in kurtuluşu ve Fas'ın ulusal birliği geliyor"

RABAT (AA) - Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, Filistin'in kurtuluşunun, Adalet ve Kalkınma Partisinin (PJD) öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Başkent Rabat'taki PJD Meclisi'nde konuşan Osmani, genel başkanlığını yaptığı partinin, İsrail işgaline karşı direniş ateşinin sönmemesi, gelecek nesillerin Kudüs ve kutsal topraklara karşı sorumluluklarını her daim hatırlaması için çaba harcadığını belirtti.

Parti olarak, ülkenin meselelerine daima öncelik vermeye çalıştıklarını ifade eden Osmani, "Bu meselelerin başında Filistin'in kurtuluşu ve Fas'ın ulusal birliği geliyor." dedi.

Osmani, partisinin, İsrail işgalinin sona ermesi ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için Filistin halkına destek olmaya devam ettiğini vurguladı.

İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı Kudüs Komitesi Başkanı olan Fas Kralı 6. Muhammed'in Filistinlilerin haklarını savunarak ve Kudüslülerin direnişine destek vererek oynadığı rolü öven Osmani, söz konusu meselelerle ilgili verdikleri mücadelede Fas'taki tüm ulusal güçlerin PJD'nin yanında yer aldığını sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının ardından Fas'taki bazı kentlerde gösteriler düzenlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :