Fas'ta ticaret ve insan hakları konferansı

Fas'ta ticaret ve insan hakları konferansı

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Parlamento Konferansı'nda, ticari işlerde insan haklarına saygı çağrısında bulunuldu

RABAT (AA) - Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Parlamento Konferansı'nda, ticari işlerde insan haklarına saygı vurgusu yapıldı.

Fas Parlamentosu ile Fas İnsan Hakları Konseyinin girişimiyle başkent Rabat'ta, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden parlamenterlerinin katılımıyla düzenlenen "Ticaret ve İnsan Hakları" konulu konferansta, ticari işlerde insan haklarına saygı çağrısında bulunuldu.

Etkinlikte konuşmacılar, ticarette insan haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Fas İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Mustafa er-Ramid, konferansta yaptığı konuşmada, ticari hayatta insan hakları ihlallerinin önüne geçilmesinin devlet ve şirketlerin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) temsilcisi Asiye Bensaid de bölgesel ve uluslararası şirketleri insan haklarının korunmasına teşvik eden uluslararası eğilimlere saygı duyulması çağrısı yaptı.

Ticari hayatta rekabet koşulları, rüşvetle mücadele ve insan hakları değerlerinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Bensaid, insan haklarına yönelik ihlallerin azaltılması için gerekli adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Konferansa katılan Arap Birliği İnsan Hakları Arap Daimi Komitesi Başkanı Emced Şemut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası toplumdan insan hakları mekanizmasını güçlendirmesini talep ettiğini belirterek, ayrıca ticareti hayatta ve işlerde insan haklarının korunması için çalışılması gerektiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :