Fas'ta terörle mücadele

Fas'ta terörle mücadele

Fas İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Halefi:- "2002'den bu yana 140'dan fazla hücre evi çökertildi, 2 bin 200'den fazla şüpheli ya da sanık gözaltına alındı"

RABAT (AA) -Fas İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halefi, 2002'den bu yana 140'dan fazla hücre evinin çökertildiğini, 2 bin 200'den fazla şüpheli ya da sanığın gözaltına alındığını söyledi.

Halefi, başkent Rabat'ta düzenlenen basın toplantısında, ülkesinin terörle mücadelede uluslararası işbirliği alanında etkin bir siyaset izlediğini belirterek, "2002'den bu yana düzenlenen operasyonlarda 140'dan fazla hücre evi çökertildi, 2 bin 200'den fazla şüpheli ya da sanık gözaltına alındı" dedi. 

Terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda hücre evleri baskınlarında son üç senede 3 kat artış gözlemlendiğini dile getiren Halefi, Fas'ın, terör tehditleri karşısında koşullara bağlı olmayan kapsamlı proaktif bir siyaset izlediğini kaydetti. 

Fas'ın terörle mücadeledeki güç unsurları arasında, "güvenlik uygulamalarının arttırılması, klasik metodlarla sınırlı kalmayıp özellikle sosyal paylaşım ağlarından faydalanan terör olgusunun fikri kaynaklarıyla mücadelede etkin dini bir siyaset izlenmesi" olduğunu söyleyen Halefi, söyle devam etti:

"Ayrıca, ülkenin içinde bulunduğu zor sosyal şartlardan faydalanılmasını engellemek için sosyal programlara yoğunlaşmayı sağlayan bir kalkınma siyaseti takip ediliyor. Vatandaşlarımızı, terör karşısında kolektif ve ulusal bir sorumluluk oluşturarak gündemden haberdar eden bir iletişim siyaseti izliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı