Fas'ta parlamento seçimleri

Fas'ta parlamento seçimleri

PJD Genel Başkanı ve Başbakan Benkiran:- "Ülkenin çeşitli bölgelerinden bize ulaşan sonuçlar gayet olumlu. İnşallah açık ara ile birinci parti olarak seçimi tamamlayacağız"

RABAT (AA) - Fas'ta, Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Genel Başkanı ve Başbakan Abdulillah Benkiran, parlamento seçimlerinin ilk sonuçlarına göre, partisinin açık ara farkla birinci çıkacağını söyledi.

Benkiran, Başkent Rabat'ta bulunan PJD merkezinde partililerine hitap etti.

Seçim sonuçlarında partisinin önde gittiğini belirten Benkiran, "Ülkenin çeşitli bölgelerinden bize ulaşan sonuçlar gayet olumlu. İnşallah açık ara ile birinci parti olarak seçimi tamamlayacağız. Hükümet olarak hayata geçirdiğimiz projeleri yeni hükümetle beraber devam ettireceğiz." diye konuştu.

PJD'nin en büyük rakibi olarak görülen Asalet ve Çağdaşlık Partisinin (PAM) Genel Başkanı İlyas el-Amari ise yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan bilgilere göre PAM'ın 92 seçim bölgesinin 80'inden milletvekili çıkaracağını dile getirdi.

İstiklal Partisi Sözcüsü Adil Binhamze de düzenlediği basın toplantısında, seçimlerde elde edilen ilk sonuçların, partisinin ikinci sırada yer alacağını gösterdiğini aktardı.

Oylar sayılmaya başladıktan iki saat sonra alınan sonuçlara göre, 28 milletvekili sayısına ulaştıklarını dile getiren Binhamze, "İlk belirlemelere göre, ülke içinde elde ettiğimiz oy sayısı 280 bin." dedi.

Kayıtlı 15 milyon 702 bin 592 seçmenin bulunduğu ülkede, seçimlere 30 siyasi parti katılıyor. Seçmenler, parlamentonun Temsilciler Meclisi kanadı için 305'i yerel, 90'ı ulusal çapta olmak üzere toplam 395 milletvekilini belirleyecek.

Koalisyonun büyük ortağı PJD, bir önceki hükümeti oluşturan İstiklal Partisi ve Fas Kralı 6. Muhammed'in danışmanlarından Fuad Ali el-Himme'nin kurduğu PAM arasında geçmesi beklenen seçimleri 92'si yabancı 4 bin gözlemci takip ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :