Fas’ta katılım bankası çalışmaları

Fas’ta katılım bankası çalışmaları

RABAT (AA) - Fas Merkez Bankası Başkanı Abdullatif el-Cevahiri, katılım bankası olarak faaliyette bulunmak için şimdiye kadar 8 talebin kendilerine...

RABAT (AA) - Fas Merkez Bankası Başkanı Abdullatif el-Cevahiri, katılım bankası olarak faaliyette bulunmak için şimdiye kadar 8 talebin kendilerine ulaştığını bildirdi.

Başkent Rabat’ta ülkedeki mali ve ekonomik durumu değerlendirmek üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Cevahiri, "Yabancı ve yerli bankaların ortaklığıyla kurulan ticari oluşumlar tarafından sunulan katılım bankası başvuruları ile ilgili şimdiye kadar tarafımıza 8 talep ulaştı. Katılım bankalarının kurulması ile ilgili bir takım çevrelerin iddia ettiği gibi bizden kaynaklanan herhangi bir gecikme söz konusu değildir." dedi.

Fas Maliye Bakanlığı ile beraber çalıştıklarına vurgu yapan Cevahiri,"Katılım bankacılığı için gerekli araçların ve likiditenin sağlanması gerek. Bu kaynakların oluşturulması için çalışmalarımız devam ediyor.“ diye konuştu.

Kasım 2015'te onaylanan yasa ile Fas’ta İslami referanslı katılım bankacılığı faaliyetlerinin yapılmasına izin verilmişti. Fas Maliye Bakanı Muhammed Busaid, Haziran 2016'da yaptığı açıklamada, 2016 yılı sonunda ilk katılım bankasının açılması için Fas Merkez Bankası ile beraber yoğun çaba sarf ettiklerini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :