Fas'ta Dünya Kadınlar Günü'nde "eşitlik" çağrısı

Fas'ta Dünya Kadınlar Günü'nde "eşitlik" çağrısı

Başkent Rabat'taki parlamento binası önünde toplanan yüzlerce kadın, kadın-erkek eşitliği çağrısında bulundu

RABAT (AA) - Fas'ın başkenti Rabat'taki parlamento binası önünde toplanan aralarında hukukçuların da bulunduğu yüzlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın-erkek eşitliği çağrısı yaptı.

Dünya Kadınlar Günü'nü Anma Ulusal Kurumu tarafından düzenlenen gösteride hükümetten, kadınlar ile erkekler arasındaki her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıracak adımlar atması, kadın haklarını koruyan ve kadınlara yönelik şiddet içeren suçların cezalandırılmasını sağlayan kanunlar çıkarması istendi.

AA muhabirine konuşan insan hakları aktivisti Hafize Binsalih, dışlanma ve hak ihlalinden muzdarip olan kadınların sesini duyurmak için gösteri yaptıklarını belirterek, Fas'ta kadın hakları kazanımları konusunda büyük bir gerileme olduğunu vurguladı.

Gösteriyi düzenleyen kurumun üyelerinden Semira er-Rayis ise uluslararası istatistiklerin Fas'ta kadın hakları alanında gerileme olduğunu teyit ettiğini dile getirdi. Rayis, hükümetin kadın hakları konusunda ilerleme gerçekleştirecek siyasi bir iradeye sahip olmadığını öne sürdü.

Aile, Dayanışma, Eşitlik ve Sosyal Kalkınma Bakanı Besime el-Hakkavi, dün Marakeş kentinde yaptığı açıklamada, son 20 yılda kadın hakları ile özgürlükler, medeni, siyasi, ekonomik ve sosyal haklar bazında kadınların durumunun iyileştirilmesi konusunda gözle görülür bir ilerleme kaydedildiğini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :