Fas'ta bir İngiliz'e 20 yıl hapis cezası verildi

Fas'ta bir İngiliz'e 20 yıl hapis cezası verildi

Tatvan İstinaf Mahkemesi, "12 yaşından küçük 3 kız çocuğunu kaçırdığı ve cinsel istismar girişiminde bulunduğu" iddiasıyla yargılanan bir İngiliz'i 20 yıl hapis cezasına çarptırdı

VACDE (AA) - Fas'ın kuzeyindeki Tatvan şehrinde, "12 yaşından küçük 3 kız çocuğunu kaçırdığı ve cinsel istismar girişiminde bulunduğu" iddiasıyla yargılanan bir İngiliz, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

AA muhabirinin yargı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Tatvan İstinaf Mahkemesi, "12 yaşından küçük 3 kız çocuğunu kandırarak kaçırmak, zor kullanarak cinsel istismar girişiminde bulunmak, ülkede izinsiz ikamet etmek, belgesiz yabancı mal bulundurmak ve geçici kabul yasasını ihlal etmek" suçlarından yargılanan İngiltere uyruklu Robert Edward Bill'e, 20 yıl hapis cezası verdi. Bill'in, bu karara itiraz hakkının bulunduğu belirtildi.

Fas'taki Kuzey İnsan Hakları İzleme Merkezi Başkanı Muhammed Bin İsa, duruşmada hazır bulunan sanık avukatının savunmasında, "Müvekkilimin, kaçırıldıkları ve ırzlarına geçilmeye çalışıldığı belirtilen çocuklara yaklaşması, çocuklara olan sevgisinden kaynaklanıyor. İsnat edilen suçlamalar ispatlanamamıştır. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum" dediğini kaydetti.

Başkan Bin İsa, mağdur çocukların aileleri ve insan hakları izleme merkezinin, mahkeme kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı