Fas'ta basın özgürlüğü gösterisi

Fas'ta basın özgürlüğü gösterisi

RABAT (AA) - Fas'ta geçen yıl gerçekleşen yerel seçimlerde hile yapıldığı iddiasında bulunduğundan dolayı hakkında dava açılan gazeteci Abdullah...

RABAT (AA) - Fas'ta geçen yıl gerçekleşen yerel seçimlerde hile yapıldığı iddiasında bulunduğundan dolayı hakkında dava açılan gazeteci Abdullah el-Bakkali'ye destek için mahkeme önünde gösteri düzenlendi.

Fas Ulusal Gazetecileri Sendikası’nın çağrısı üzerine başkent Rabat'taki Asliye Hukuk Mahkemesi önünde düzenlenen gösteriye Bakkali'nin meslektaşlarının yanı sıra insan hakları aktivistleri ve siyasiler de katıldı. Bakkali’nin posterlerinin taşındığı eylemde sık sık gazeteci lehine sloganlar atıldı.

Gösteri sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Bakkali, davanın tamamen siyasi olduğunu söyledi. Bakkali, "Benim 'seçimler hileli' açıklamam yeni bir açıklama değil. Seçimlere hile karıştığını bir çok siyasi parti mensubu dile getirmesine rağmen sadece bana dava açıldı. Bu davada hedef basın özgürlüğüdür, basını mahkemeler ile susturmak istiyorlar." dedi.

El-Alem gazetesi yayın yönetmeni olan Abdullah el-Bakkali, 9 Eylül 2015 tarihli açıklamasında, "4 Eylül’de yapılan seçimlere mali yolsuzluklar yapılmak suretiyle hile karıştırıldığını" ileri sürmüş, bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Bakkali hakkında suç duyurunda bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :