Fas’ta At ve Binicilik Fuarı

Fas’ta At ve Binicilik Fuarı

EL CEDİDE (AA) - Fas’ın sahil kenti Cedide’de bu yıl dokuzuncusu düzenlenen El-Cedide At ve Binicilik Fuarı devam ediyor.Fas Kralı 6. Muhammed’in...

EL CEDİDE (AA) - Fas’ın sahil kenti Cedide’de bu yıl dokuzuncusu düzenlenen El-Cedide At ve Binicilik Fuarı devam ediyor.

Fas Kralı 6. Muhammed’in katılımıyla 10 Ekim'de basına kapalı düzenlenen törenle başlayan fuar, bu yıl “geleneksel binicilik sanatı” sloganıyla yapılıyor.

35 farklı ülkeden 80 katılımcı firmanın bulunduğu organizasyonda, aralarında en iyi binicilik, en güzel at ve engelli koşu gibi yarışların olduğu 27 müsabakanın yanı sıra birçok kültürel faaliyet gerçekleştiriliyor.

At ve binicilik ile ilgili her türlü ürünün sergilendiği fuarda, bünyesinde atlı personel bulunduran Fas Ordusu, Fas Polis Teşkilatı ve Fas Sivil Savunma Güçleri standları ziyaretçiler tarafından en çok ilgi gören stantlar olarak göze çarpıyor.

Çocukları at ve binicilik konusunda teşvik için birçok faaliyet yapılan fuara geçen yıl 20 bin civarında çocuğun ziyaret ettiği belirtiliyor.

Ülkenin farklı bölgelerinden, Fas’ın geleneksel atlı sporu "tebburide” yarışına katılmak üzere fuara katılan takımlar, kendi bölge atları ve geleneksel kıyafetleriyle fuara renk katıyor. Tebburide yarışında tek sıra halinde yan yana dizilen takım arkadaşları yaklaşık yüz metre koştuktan sonra kurusıkı tüfekler ile ya havaya ya da yere ateş ederek yarışı tamamlıyor. Jüriden en iyi oyu alan takım, yarışmanın galibi ilan ediliyor.

Fuar yetkililerinin verdiği bilgiye göre, geçen yıl 220 bin yerli ve yabancı misafirin ziyaret ettiği fuara 700 binici, bin at ve 11 ülkeden 92 firma katılmıştı.

2008 yılından bu yana her yıl düzenlenen El Cedide At ve Binicilik Fuarı, 16 Ekim’deki ödül töreniyle son bulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :