Fas’ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

Fas’ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

Fas'ta Rif Hareketi liderlerinden Zefzafi'nin gözaltı süresi uzatıldı

EL-HUSEYMA (AA) - Fas'ın kuzey bölgesinde gösteri düzenleyen Rif Hareketi’nin liderlerinden Nasır ez-Zefzafi'nin gözaltı süresinin uzatıldığı bildirildi.

Rif Hareketi aktivistlerini savunma heyeti koordinatörü Reşid Binali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başsavcı Hasan Mattar'ın Zefzafi'nin gözaltı süresini uzatma kararı aldığını söyledi ancak ne kadar uzatıldığı konusunda bilgi vermedi.

Binali, geçen pazartesi gözaltına alınan Zefzafi'nin, bugün görüştüğü avukatına, Huseyma'da gözaltına alındığı sırada gördüğü şiddet nedeniyle yaralandığını ve kendisine aşağılayıcı muamelede bulunulduğunu söylediğini belirtti.

Gözaltına alınanların Huseyma yerine Kazablanka İstinaf Mahkemesi'ne çıkarılacağı kaydedildi.

Bölgede ekim ayından bu yana devam eden toplumsal gerginlik, mayıs ayında yeniden tırmandı. El-Huseyma merkezli kuzey bölgesindeki gösterilere destek amacıyla diğer bölgelerde de eylemler düzenleniyor.

Ülkenin kuzeyindeki gösterilerde şimdiye kadar, Rif Hareketi liderlerinden Nasır Ez-Zefzafi'nin de aralarında olduğu 40 kişi, "devletin bütünlüğüne ve birliğine kastettikleri" iddiasıyla gözaltına alındı. Cezayirli bir gazeteci ise izinsiz çekim yaptığı gerekçesiyle sınır dışı edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :