Fas parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidiyor

Fas parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidiyor

RABAT (AA) - Fas’ta seçmenler, 2011'de gerçekleştirilen anayasa değişikliğinden sonra ikinci defa parlamento seçimleri için yarın sandık başına...

RABAT (AA) - Fas’ta seçmenler, 2011'de gerçekleştirilen anayasa değişikliğinden sonra ikinci defa parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidiyor.

Fas Parlamentosu Temsilciler Meclisi üyelerinin belirlenmesi için yapılacak seçimlere, 30 siyasi parti katılıyor. Kayıtlı 15 milyon 702 bin 592 seçmenin bulunduğu Fas’ta milletvekili seçimleri beş yılda bir düzenleniyor. 92 seçim bölgesinden oluşan ülkede, seçmenlerin, 305'i yerel ve 90'ı ulusal çapta olmak üzere toplam 395 milletvekilini belirlemesi bekleniyor.

Faslı uzmanlar, seçimlerin, koalisyonun büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi, bir önceki hükümeti kuran İstiklal Partisi ve Fas Kralı 6. Muhammed’in danışmanlarından Fuad Ali el-Himme’nin kurduğu Asalet ve Çağdaşlık Partisi arasında geçeceğini belirtiyor.

Farklı siyasi eğilimlerden 30 partinin katıldığı seçimlerde Marksist çizgideki Demokratik Yöntem Partisi ile Fas Liberal Partisi yer almazken, seçimleri 92'si yabancı 4 bin gözlemci takip edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :