Fas Kralı 6. Muhammed Bahreyn'de

Fas Kralı 6. Muhammed Bahreyn'de

Kral 6. Muhammed, Bahreyn Kralı Hamd bin İsa Al Halife ile görüştü

MANAMA (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed'in, Bahreyn Kralı Hamd bin İsa Al Halife ile görüştüğü bildirildi.

Fas resmi ajansı MAP'ta yer alan haberde, Bahreyn'i ziyaret eden 6. Muhammed'in Kral Hamd bin İsa Al Halife ile biraraya geldiği aktarıldı.

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmezken, toplantının akabinde iki ülke arasında 3 işbirliği anlaşması imzalandığı belirtildi.

Anlaşmaların çifte vergilendirmeyi önleme protokolü, iki ülkenin vakıfları arası işbirliği ile Fas Yüksek Yargı Enstitüsü ve Bahreyn Hukuki Araştırmalar Enstitüsü arasında işbirliğini kapsadığı ifade edildi.

Geçen çarşamba Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)-Fas Zirvesi'nin ardından bugün Bahreyn'i ziyaret eden Fas Kralı 6. Muhammed'in, yarın Katar'ın başkenti Doha'ya gitmesi bekleniyor.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan haberde, 6. Muhammed'in yarın Doha'ya gelerek Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile iki ülkeyi ilgilendiren ortak konuları görüşeceği bilgisi verildi.

Geçen hafta KİK'e üye ülkeler ve Fas Kralı'nın katılımıyla düzenlenen ve Arap ülkelerinde yaşanan sorunların ele alındığı zirvede katılımcı ülkeler, güvenlik ve istikrarını sarsacak herhangi bir tehlikeye karşı ortak hareket etme konusunda görüş birliğine varmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :