Fas-Cezayir sınırındaki Suriyeli mülteciler

Fas-Cezayir sınırındaki Suriyeli mülteciler

Cezayir, ülkeye kabul edilen Suriyeli ailelere "siyasi mülteci" statüsü verdi

CEZAYİR (AA) - Cezayir yönetiminin, Cezayir-Fas sınırında uzun süre mahsur kaldıktan sonra ülkeye kabul edilen Suriyeli ailelere "siyasi mülteci" statüsü verdiği bildirildi.

Cezayir sınır polisinden yetkililer, dışişleri bakanlığının, cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, önceki gün ülkeye kabul edilen Suriyeli ailelere siyasi mülteci statüsü verdiğini kaydetti.

Yetkililer, Cezayir Kızılayı'ndan ekiplerin Suriyeli aileleri ülkenin güneydoğusundaki Beşar ilinde bulunan barınma merkezine naklettiğini belirtti.

Kızılay çalışanlarından Celuli Muhsin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşar Valisi Deziri Tevfik'in mültecilerin barınması için bir binanın tahsis edilmesi talimatı verdiğini söyledi.

Muhsin, ailelerin sağlık kontrolünden geçirildikten ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından kendileri için tahsis edilen binaya yerleştirildiğini aktardı.

Cezayir yönetimi, önceki gün, Cezayir-Fas sınırında nisan ayından bu yana mahsur kalan Suriyeli aileleri ülkeye kabul etme kararı almıştı.

Suriyeli 50'den fazla sığınmacı, 17 Nisan akşamından bu yana Fas'ın güneydoğusundaki Fegig kenti kırsalı ile Cezayir'in Beni Venif kenti yakınındaki sınır bölgesinde bekliyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :